Έτσι θα διοριστούν στα Προαιρετικά Ολοήμερα οι αδιόριστοι δάσκαλοι με αγορά υπηρεσιών


Μετά τη λήξη της υποβολής αιτήσεων θα καταρτιστεί μητρώο ενδιαφερομένων. Οι ενδιαφερόμενοι θα γνωρίζουν την σειρά τους αφού το μητρώο θ’ ανακοινωθεί με κωδικούς.

Ο διορισμός θα γίνει αναλόγως με τη σειρά προτεραιότητας, στο σχολείο που επιθυμούν να εργαστούν οι ενδιαφερόμενοι και αναλόγως με τη δήλωσή τους στο σχετικό έντυπο.

Για το διορισμό, δε λαμβάνεται καθόλου υπόψη, η θέση οποιουδήποτε στον κατάλογο διοριστέων.

Αυτό που θα μετρήσει είναι τα προσόντα του υποψηφίων, ενώ δεν θα παραβλέπεται και το στοιχείο της εμπειρίας. Με βάση αυτά τα δεδομένα λογικά η πλειοψηφία, όσων εργάζονται σήμερα στα Προαιρετικά Ολοήμερα θα επαναδιοριστούν. Σύμφωνα με τον κ. Νεοκλέους, υπολογίζεται ότι τη νέα σχολική χρονιά, ποσοστό 75% περίπου των δασκάλων που θα διοριστούν στα Προαιρετικά Ολοήμερα θα είναι αδιόριστοι και θα προσληφθούν με αγορά υπηρεσιών.

Επίσης με αγορά υπηρεσιών θα δουλέψουν οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων, που θα διδάξουν στα υποχρεωτικά Ολοήμερα (π.χ. Θεατρολογίας, Τάε κβο ντο, Αθλοπαιδιών, Ρυθμικής Γυμναστικής, Γαλλικών)

Απαντώντας σε ερώτηση του www.paideia-news.com, για τον αριθμό των θέσεων, ο κ. Νεοκλέους, είπε ότι υπολογίζεται να είναι ίδιος ο φετινός. Αυτό, γιατί ο αριθμός των μαθητών σύμφωνα με τις εγγραφές των παιδιών για τον επόμενο σχολική περίοδο, που ολοκληρώθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο, είναι περίπου ο ίδιος με το φετινό.

Όσον αφορά τους όρους εργασίας, αυτοί είναι οι ίδιοι που αναφέραμε σε άλλα ρεπορτάζ, με αγορά υπηρεσιών και μετατρέπονται από δημόσιοι υπάλληλοι σε αυτοτελώς εργαζόμενους. Υπολογίζεται ότι ένας δάσκαλος στο Προαιρετικό Ολοήμερο, με τα νέα δεδομένα θα έχει κατά μέσο όρο μηνιαίες απολαβές γύρω στα 560 ευρώ από τα οποία, θα έχει και την υποχρέωση να βάζει Κοινωνικές Ασφαλίσεις.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










199