Ευρωπαϊκο Φόρουμ αποφοίτων των σοβιετικών και ρωσικών πανεπιστημίων στη Λευκωσία


    Την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018, στις 10 π.μ., πραγματοποιείται στο Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο, στη Λευκωσία, Ευρωπαϊκο Φόρουμ αποφοίτων των σοβιετικών και ρωσικών πανεπιστημίων. Το Φόρουμ οργανώνουν ο Παγκόσμιος Σύνδεσμος Αποφοίτων Σοβιετικών και Ρωσικών  Πανεπιστημίων, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αποφοίτων και ο Κυπρορωσικός Σύνδεσμος Φιλίας και Πολιτιστικών Σχέσεων, με την υποστήριξη της Ρωσικής Πρεσβείας στην Κύπρο, του Ρωσικού Πολιτιστικού Κέντρου και του Υπουργείου Παιδείας και Επιστημών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

    Στο Φόρουμ, που θα είναι ολοήμερο, θα συμμετάσχουν οι πρόεδροι και άλλοι εκπρόσωποι των συνδέσμων αποφοίτων των σοβιετικών και ρωσικών πανεπιστημίων που ζουν και εργάζονται στην ευρωπαϊκή ήπειρο, ακαδημαϊκοί, καθηγητές και απόφοιτοι από τη Ρωσία και άλλες χώρες της πρώην ΕΣΣΔ.

    Μέχρι τώρα δήλωσαν συμμετοχή στο Φόρουμ οι σύνδεσμοι αποφοίτων της Πολωνίας, Φινλανδίας, Βελγίου, Ολλανδίας, Τσεχίας, Ελλάδας, Βουλγαρίας, Γερμανίας, Λιθουανίας, Λευκορωσίας, Σλοβακίας, Σουηδίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών.  

    Στο  Φόρουμ προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν και μεγάλα ρωσικά πανεπιστήμια, στα οποία σπουδάζουν ξένοι φοιτητές από πολλές χώρες του κόσμου. Τα πανεπιστήμια που θα εκπροσωπηθούν θα έχουν τα δικά τους περίπτερα στον χώρο του  Ρωσικού Πολιτιστικού Κέντρου.

    Εκτός από της ευρωπαίους αποφοίτους, στο Φόρουμ θα συμμετάσχουν, ως φιλοξενούμενοι, απόφοιτοι από το Λίβανο, το Νεπάλ, τη Σριλάνκα, το Καζαχστάν, το Ιράκ, το Μαρόκο και άλλες χώρες. Ο συνολικός αριθμός των συνέδρων από το εξωτερικό υπερβαίνει τους 60.

     Σκοπός του Φόρουμ  είναι:

(α) η ανάπτυξη σχέσεων φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των ευρωπαίων αποφοίτων των σοβιετικών και ρωσικών πανεπιστημίων,

(β) η ενίσχυση των εθνικών συνδέσμων αποφοίτων και η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των συνδέσμων των διαφόρων χωρών της Ευρώπης,

(γ) η ανταλλαγή απόψεων για αποτελεσματική δράση  των ευρωπαϊκών συνδέσμων αποφοίτων,

(δ) η διεύρυνση των σχέσεων των ευρωπαίων αποφοίτων με τα πανεπιστήμια της Ρωσικής Ομοσπονδίας,

(ε) η ανταλλαγή εμπειριών και η ανάπτυξη της  επιστημονικής, ερευνητικής, εκπαιδευτικής και οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των αποφοίτων των ευρωπαϊκών χωρών.

     Με την ολοκλήρωση των εργασιών του Φόρουμ προγραμματίζεται η υπογραφή συμφωνίας για ίδρυση Ευρωπαϊκού Συντονιστικού Συμβουλίου, στα πλαίσια του Παγκόσμιου Συνδέσμου Αποφοίτων, για αξιολόγηση, προώθηση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ευρωπαίοι απόφοιτοι των σοβιετικών και ρωσικών πανεπιστημίων.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










169