Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης: 6000 θέσεις μαθητείας και πρακτικής εκπαίδευσης σε Γαλλία και Ιταλία


 ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (ΚΥΠΕ)-  Δύο νέα προγράμματα παροχής πρακτικής εκπαίδευσης - μαθητείας για 6000 άτομα στο πρόγραμμα εθελοντισμού της ΕΕ.

Τα δύο έργα υπό την αιγίδα των γαλλικών δημόσιων υπηρεσιών απασχόλησης (Pôle Emploi) και της ιταλικής εθνικής υπηρεσίας για τις ενεργές πολιτικές απασχόλησης (ANPAL) φέρνουν σε επαφή τις δημόσιες υπηρεσίες και οργανώσεις απασχόλησης από διάφορα κράτη μέλη της ΕΕ, όπως οι οργανώσεις των εργοδοτών και τα ιδρύματα κατάρτισης με σκοπό την προσφορά στους νέους ηλικίας 18 έως 30 ετών θέσεων εργασίας ή πρακτικής άσκησης σε τομείς αλληλεγγύης.

Οι συμμετέχοντες που θα επιλεγούν θα πρέπει να είναι σε θέση να συμμετέχουν σε ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, όπως η υγειονομική περίθαλψη, η κοινωνική ένταξη, η προστασία του περιβάλλοντος, η βοήθεια προς τους μετανάστες και τους πρόσφυγες ή η επισιτιστική βοήθεια σε άλλη χώρα της ΕΕ.

Τα έργα θα απευθύνονται σε εργοδότες, θα εξασφαλίζουν την αντιστοιχία των υποψηφίων και θα παρέχουν στους συμμετέχοντες οικονομική και άλλου είδους υποστήριξη, όπως κατάρτιση. Τα έργα λαμβάνουν χρηματοδότηση πάνω από 14 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα για την απασχόληση και την κοινωνική καινοτομία.

Τα δύο έργα θα διαρκέσουν έως τον Μάρτιο του 2019. Παράλληλα, το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης αναπτύσσεται περαιτέρω και ο στόχος είναι να δημιουργηθούν 100 000 θέσεις πρακτικής άσκησης μέχρι το τέλος του 2020.

Η εμπειρία που θα αποκτηθεί στο πλαίσιο των δύο νέων έργων που δρομολογούνται θα προλειάνει το έδαφος για τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης έως το 2020. Τα δύο έργα θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τους νέους στην εξεύρεση διασυνοριακών θέσεων έως την άνοιξη του 2019 και από κοινού με άλλα έργα θα προωθήσουν την τοποθέτηση σε θέσεις εργασίας και πρακτικής άσκησης για το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης.

Η επίτροπος Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων, Δεξιοτήτων και Κινητικότητας Εργατικού Δυναμικού, Marianne Thyssen, δήλωσε σχετικά πως το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης σκοπό έχει τη δημιουργία περισσότερων και καλύτερων ευκαιριών. "Με χαροποιεί το γεγονός ότι, αρχής γενομένης από σήμερα, με το εναρκτήριο λάκτισμα της επαγγελματικής πτυχής, το Σώμα προσφέρει όλες τις δυνατότητές του στην υπηρεσία των νέων μας", είπε η Επίτροπος.  "Σε συνεργασία με τις δημόσιες υπηρεσίες απασχόλησης και τους εταίρους επιτόπου, θα προσφέρουμε σε χιλιάδες νέους απτή ευκαιρία για μια θέση εργασίας ή πρακτικής άσκησης σε τομείς αλληλεγγύης σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτό θα τους επιτρέψει να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να αυξήσουν τις μελλοντικές τους προοπτικές στην αγορά εργασίας", κατέληξε.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










156