ΦΠΚ Πρωτοπορία: Το πτυχίο Δημοσιογραφίας του ΠΚ εκπέμπει σήμα κινδύνου


Η ΦΠΚ Πρωτοπορία με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι πρωτοστάτησε στη δημιουργία και έγκαιρη λειτουργία του προγράμματος Δημοσιογραφίας στο Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και εκφράζει τη λύπη της για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ανάπτυξη του προγράμματος αυτού. «Το Τμήμα σε χθεσινή συνεδρία έθεσε επιτακτικά το ζήτημα: εξ αιτίας της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί και της παγοποίησης των προσλήψεων των ακαδημαϊκών δεν μπορεί να προχωρήσει η υλοποίηση του προγράμματος σπουδών».

Συνεχίζοντας η ΦΠΚ Πρωτοπορία επισημαίνει:

«Το συμβούλιο του τμήματος αποφάσισε ως μοχλό πίεσης στην κοινωνία την αναστολή εισδοχής νέων φοιτητών στο πρόγραμμα αν δεν προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες. Βέβαια, η σημερινή κατάσταση δεν επιτρέπει ούτε την εκτέλεση του προγράμματος μαθημάτων των υφιστάμενων φοιτητών όσον αφορά το εξειδικευμένο μέρος του προγράμματος.

Η ΦΠΚ Πρωτοπορία τονίζει ότι οι μειώσεις στον προϋπολογισμό του πανεπιστημίου κατά τη διακυβέρνηση του Δ. Χριστόφια που έφθασαν το 30% και δεν έδιναν την ευκαιρία στο πανεπιστήμιο για την ανάπτυξή του, σε συνδυασμό με την παγοποίηση προσλήψεων από τη Βουλή, καθιστούν το πρόγραμμα ως μη βιώσιμο.

Δεν τίθεται απλά ζήτημα αναστολής εισδοχής νέων φοιτητών, αλλά ταυτόχρονα ζήτημα κλεισίματος ολόκληρου του προγράμματος!

Η ΦΠΚ Πρωτοπορία θεωρεί ότι το ζήτημα μπορεί να λυθεί μέσα από συστρατευόμενες και συντονισμένες ενέργειες των φοιτητών με το τμήμα και τις αρχές του πανεπιστημίου. Επιπλέον, η ΦΠΚ Πρωτοπορία θα προχωρήσει άμεσα σε κατάθεση του προβλήματος και θέσης στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής.

Ταυτόχρονα, μας λυπεί ιδιαίτερα η στάση των άλλων παρατάξεων να εμμείνουν απλά σε κινητοποίηση έξω από τη Σύγκλητο, μη έχοντας κάτι άλλο να προτείνουν. Δεν απαντούν στο πως θα λυθεί το ζήτημα.

Η ΦΠΚ Πρωτοπορία βλέπει το ζήτημα ξεκάθαρα και κινείται με ορθολογισμό προς την ορθή κατεύθυνση επίλυσής του, μακριά από λαϊκισμό και τακτικές αποπροσανατολισμού των φοιτητών. Το πρόγραμμα της Δημοσιογραφίας πρέπει να εξελιχθεί ομαλά και να μην επηρεαστούν ούτε η εισδοχή νέων φοιτητών αλλά ούτε η πρόοδος των υφιστάμενων φοιτητών.

Γιατί η Προοδευτική ΚΦ, που η διακυβέρνηση του κόμματός της έφερε την Τρόικα στη χώρα μας και προσυμφώνησε το Μνημόνιο που τώρα εφαρμόζεται, αποφεύγει να αναφέρει ότι είναι η διακυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια που μείωσε σχεδόν 30% τον προϋπολογισμό του πανεπιστημίου θέτοντας τροχοπέδη στην ανάπτυξή του; Μάλιστα, οι μειώσεις αυτές έγιναν σε περίοδο που κανένα μνημόνιο δεν εφαρμοζόταν».

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










171