Γ. Βαρνάβα: Δεν θα αποδεκτώ διορισμό μου στην εκπαίδευση από τους καταλόγους διοριστέων


 Ο βουλευτής του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιώργος Βαρνάβα μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το νέο σύστημα διορισμών είπε πως γνωρίζει το θέμα καλά καθώς και ο ίδιος βρίσκεται στους καταλόγους διοριστέων. Διευκρίνισε ότι παρόλο δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής ξανά, δεν θα αποδεχθεί διορισμό, δηλώνοντας ότι πεποίθηση του είναι να δοθεί χώρος στους νέους ανθρώπους που έκαναν σπουδές στις νέες μεθόδους διδασκαλίας.
Διατύπωσε επίσης τη θέση ότι η ουσία της τοποθέτησης κάθε πολιτικής δύναμης είναι να διευκρινίσει εάν είναι υπέρ ενός νέου συστήματος διορισμών.
Στη Μέση Εκπαίδευση, είπε, με το υφιστάμενο σύστημα τα νέα παιδιά εφόσον εγγραφούν στον κατάλογο διοριστέων και να ζήσουν δύο ζωές δεν θα διοριστούν.
Έφερε επίσης παράδειγμα περίπτωσης που κρεοπώλης διορίστηκε μετά από 30 χρόνια στη Μέση Εκπαίδευση, και όταν ρωτήθηκε πώς μπορεί να διδάξει απάντησε ότι διαβάζει το βράδυ σπίτι και νομίζει ότι τα καταφέρνει.
Είπε ακόμα πως οι αλλαγές πρέπει να έχουν στόχο τα παιδιά, ενώ πρόσθεσε πως θα επηρεάσουν ανθρώπους, αλλά είναι αδύνατο να ικανοποιήσουν κατά 100% όλους.
Ο κ. Βαρνάβα είπε ακόμα ότι δεν μπορεί ο βαθμός του πρώτου πτυχίου να βαθμολογείται κατά τρόπο που να δίνει υπεροχή και πως η μοριοδότηση του διδακτορικού δεν πρέπει να είναι τέτοια που να  θεωρείται ως απαραίτητο προσόν για να μπορούν να έχουν πρόσβαση στο σύστημα γιατί στο τέλος θα τρέχουν στα Πανεπιστήμια και ειδικά του ιδιωτικού τομέα.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










162