Για αυτούς που ψάχνουν ακόμη και στο Φεγγάρι με τις κομματικές τους παρωπίδες


ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΗΡ. ΤΑΛΙΑΔΩΡΟΥ*

Φαίνεται ότι οι φίλοι της «Προοδευτικής» από το πάθος τους κατά της ηγεσίας της ΟΕΛΜΕΚ αλλά και κατά της «ΑΛΛΑΓΗΣ» ούτε και το κομματικό έντυπό τους, τη «Χαραυγή», δεν εμπιστεύονται πλέον. Ας διαβάσουν τι έγραφε στις 11 Δεκεμβρίου 2013 στη σελίδα 4: «Άδειασε τον ΥΠΠ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης» (βλ. φωτογραφία κάτω).

Στη συνάντηση του Προεδρικού ο Νίκος Αναστασιάδης εισήγαγε την αρχή της εξαίρεσης για όσους έχουν εκπαιδευτική προϋπηρεσία 30 μηνών και στη συνέχεια κάλεσε τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού να συνεχίσει το διάλογο με τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις για το θέμα του Καταλόγου.

Η «ανίκανη και μίζερη ηγεσία» της ΟΕΛΜΕΚ κατόρθωσε δύο φορές να αναβάλει τη συνεδρία του Συμβουλίου Παιδείας της 11ης Δεκεμβρίου 2013 και της 27ης Δεκεμβρίου 2013 γιατί δεν υπήρχε συμφωνημένο πλαίσιο με τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις.

Για την «ΑΛΛΑΓΗ», αλλά πιστεύω και για τη συντριπτική πλειοψηφία του ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ, το ζητούμενο δεν είναι τα μέτρα αλλά η επίτευξη των στόχων της Οργάνωσης όπως τέθηκαν στην απόφαση της στις 24 Οκτωβρίου 2013.

Οι σύντροφοι της Προοδευτικής ας μην ξεχνούν ότι η Πρόταση Κενεβέζου είναι παιδί που γεννήθηκε από τα σπλάχνα της διακυβέρνησης ΑΚΕΛ. Ας ξαναδιαβάσουν οι συμβασιούχοι, έκτακτοι και αντικαταστάτες την πρόταση της ακελικής διακυβέρνησης του Σεπτεμβρίου 2012 και θα αντιληφθούν πως διαμορφώθηκε η πρόταση Κενεβέζου την οποία στις 10 Δεκεμβρίου 2013 ο Νίκος Αναστασιάδης ανέτρεψε.

Η «ΑΛΛΑΓΗ» έθεσε το θέμα της συμμετοχής της ΟΕΛΜΕΚ στην εκδήλωση της 14ης Δεκεμβρίου 2013 στο ανώτατο όργανο της Οργάνωσης, την Παγκύπρια Συνδιάσκεψη των Γενικών Αντιπροσώπων. Αλλά οι σύντροφοι της «Προοδευτικής» και ο γνωστός συνοδοιπόρος της, αντέδρασαν και στέρησαν τους Γενικούς Αντιπροσώπους από το δικαίωμα να αποφασίσουν για το θέμα αυτό. Άρα δεν έμενε άλλη επιλογή από την έκτακτη συνεδρία του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου.

Η θέση της «ΑΛΛΑΓΗΣ» για μη συμμετοχή της ΟΕΛΜΕΚ στην εκδήλωση της 14ης Δεκεμβρίου 2013 δικαιώθηκε γιατί φάνηκε καθαρά ότι η εκδήλωση αυτή εξυπηρετούσε κομματικές σκοπιμότητες. Η παρουσία της κ. Έρσης Χριστόφια στην εξέδρα των διοργανωτών της εκδήλωσης λέει πολλά σε όσους θέλουν να καταλάβουν. Το 30% των μισθολογικών αποκοπών από τους μισθούς των εκπαιδευτικών, η πρόσκληση προς την Τρόικα να έρθει στην Κύπρο και η κατάργηση της κρατικής σύνταξης και του εφάπαξ για τους νέους εκπαιδευτικούς έγιναν όταν η κ. Έρση Χριστόφια ήταν ένοικος του Προεδρικού Μεγάρου…

 Όποιος θέλει να καταλάβει είναι πολύ απλά τα πράγματα, όποιος δεν θέλει να καταλάβει ταξιδεύει μέχρι και το Φεγγάρι και ψάχνεται…

*Πρόεδρος της Κίνησης Καθηγητών «ΑΛΛΑΓΗ»




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










150