Για έβδομη χρονιά ο Διαγωνισμός «Έρευνα από Μαθητές» από το Παν. Λευκωσίας


 Με στόχο την προαγωγή της έρευνας στα Γυμνάσια, τα Λύκεια και τις Τεχνικές Σχολές της Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διοργανώνει και φέτος για έβδομη στη σειρά χρονιά το διαγωνισμό «Έρευνα από Μαθητές».

Ο διαγωνισμός αυτός τα έξι τελευταία χρόνια έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία. Έχουν πάρει μέρος κατά μέσο όρο 350 μαθητές και καθηγητές από 35 σχολεία από όλη την Κύπρο. Οι ερευνητικές ομάδες εξέτασαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από κοινωνικά μέχρι και περιβαλλοντικά, καθώς και διάφορες εφευρέσεις.

Τα βραβεία που απονέμονται συμπεριλαμβάνουν έπαθλα προς τα σχολεία, τους μαθητές και τους καθηγητές, υποτροφίες για φοίτηση στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και χρηματικά ποσά.

«Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας δείχνει έμπρακτα κοινωνική υπευθυνότητα, προσφέροντας υποτροφίες σε περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης», επισημαίνει ο δρ. Κωνσταντίνος Αδαμίδης, του Γραφείου Έρευνας και Καινοτομίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Και προσθέτει πως σε εποχή κατά την οποία η εφευρετικότητα καθίσταται ολοένα και περισσότερο αναγκαία, το Πανεπιστήμιο προσφέρει την ευκαιρία σε μαθητές να υιοθετήσουν αυτόν τον τρόπο της σκέψης. «Τους προετοιμάζουμε από νεαρή ηλικία, όσο γίνεται καλύτερα για πανεπιστημιακές σπουδές μέσω της δημιουργίας ενδιαφέροντος για την έρευνα» προσθέτει.

Όπως και στις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος, ο διαγωνισμός «Έρευνα από Μαθητές 2015» προσκαλεί ερευνητικές ομάδες από μαθητές Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, που θα καθοδηγούνται από καθηγητές τους, να υποβάλουν ερευνητικές εργασίες, στο Γραφείο Έρευνας και Καινοτομίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (researchbystudents@unic.ac.cy) για αξιολόγηση. Ο διαγωνισμός αυτός συνάδει με τους στόχους που έχει θέσει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για την προώθηση της έρευνας στην Κυπριακή εκπαίδευση.

Οι ερευνητικές εργασίες που θα συγκεντρώσουν τις τρεις υψηλότερες βαθμολογίες θα βραβευθούν με υποτροφίες, ενώ τα Γυμνάσια, τα Λύκεια και οι Τεχνικές Σχολές που θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία θα πάρουν χρηματικό βραβείο το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν για ερευνητικούς σκοπούς.

Οι βραβεύσεις έχει προγραμματισθεί να γίνουν σε ειδική τελετή στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στο τέλος του Απριλίου 2015.  

Η φωτογραφία είναι από την περυσινή εκδήλωση βράβευσης των νικητών.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










151