Γονείς Μέσης: Δεν επιτρέπουμε σε κανένα να μας φιμώσει


«Δυσαρέσκεια και απογοήτευση για τη συμπεριφορά των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων των εκπαιδευτικών»

Με ανακοίνωσή της  Παγκύπρια Συνομοσπονδία Μέσης Εκπαίδευσης αναφέρει:

«Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Μέσης Εκπαίδευσης εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια αλλά και την απογοήτευση της για τη συμπεριφορά που επέδειξαν την περασμένη Τετάρτη οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις των εκπαιδευτικών κατά την προσέλευση τους στο Υπουργείο Παιδείας για την έναρξη του διαλόγου για τον Εξορθολογισμό του Δημόσιου Σχολείου.

Ξεπερνώντας κάθε όριο σεβασμού προς τους Οργανωμένους Γονείς, αλλά και προς την απόφαση της Προεδρίας ότι στον διάλογο συμμετέχουν ΚΑΙ οι Οργανωμένοι Γονείς, αρνήθηκαν να παρακαθίσουν στον διάλογο αν δεν αποχωρούσαν οι Γονείς, καταθέτοντας με την πράξη τους αυτή την απαξίωση τους προς τις χιλιάδες μέλη της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας.

Έχουμε δηλώσει από την αρχή, ακόμα και ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας στη σύσκεψη που έγινε στο Προεδρικό την περασμένη Παρασκευή 27.7., ότι δεν θα εμπλακούμε στον διάλογο για τα εργασιακά τους δικαιώματα. Συμφωνήθηκε ότι στις περιπτώσεις αυτές θα καλούνται ΜΟΝΟ οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις και η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας.

Έχοντας ως μόνη έγνοια το συμφέρον των μαθητών και μη θέλοντας να δημιουργήσουμε προβλήματα, αποχωρήσαμε από την αίθουσα και αφήσαμε την ΟΕΛΜΕΚ και την ΟΛΤΕΚ να συζητήσουν με τον Υπουργό και τους άλλους υπηρεσιακούς. Όταν οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις αποχώρησαν, ενημερώθηκαν οι Γονείς για τις προτάσεις των εκπαιδευτικών.

Οι προτάσεις που κατέθεσαν οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις  στην έναρξη του διαλόγου την Τετάρτη 1η Αυγούστου, δεν ήταν μόνο για τα εργασιακά τους δικαιώματα, άρα οι δικαιολογίες τους καταρρίπτονται.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που τύχαμε από τους παράγοντες που συμμετείχαν στη συνάντηση (Υπουργός Παιδείας, υπηρεσιακοί, λειτουργοί των Υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας), αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με την ΟΕΛΜΕΚ, τα αντισταθμιστικά μέτρα που έχει προτείνει η ΟΕΛΜΕΚ επηρεάζουν την εκπαιδευτική πολιτική του κράτους, την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, τους μαθητές και τους γονείς.

Όπως έχουμε ενημερωθεί, η ΟΕΛΜΕΚ εισηγείται την κατάργηση των μικρών τμημάτων, τη μείωση του αριθμού των μόνιμων εκπαιδευτικών στα ΚΙΕ, τη συνδιδασκαλία μαθημάτων κοινού κορμού και συζητήθηκε ο θεσμός του υπεύθυνου τμήματος. Τα θέματα αυτά επηρεάζουν τα παιδιά μας και μας αφορούν άμεσα. Προτάσεις που οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί δεν τις επιθυμούσαν παλαιότερα και προκαλούν πολλά ερωτήματα για το τι άλλαξε σήμερα και ποια συμφέρονται εξυπηρετούνται. Μήπως έχει σχέση με τον εξορθολογισμό που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο;

Για τον λόγο αυτό δηλώνουμε ότι έχουμε ζητήσει από τον Υπουργό Παιδείας ότι η παρουσία μας στον διάλογο ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ και οι Γονείς έχουν λόγο και άποψη για κάθε θέμα που αφορά τα παιδιά μας και δεν επιτρέπουμε σε κανένα να μας φιμώσει.

Είναι άξιο απορίας από αρκετούς γονείς και όχι μόνο: Τι φοβούνται οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις και δεν επιθυμούν την παρουσία των Οργανωμένων Γονιών στον διάλογο; Μήπως επειδή άλλα λένε στις συναντήσεις και άλλα στα μέλη τους; Να μιλήσουμε για το περιστατικό που διαδραματίστηκε στους διαδρόμους του Προεδρικού και τις απειλές προς τον Υπουργό μπροστά μας; Μήπως να πάρουμε και τα δικά μας μέτρα και να απαιτήσουμε άμεσα την Αξιολόγηση των Εκπαιδευτικών και του Εκπαιδευτικού Έργου; Να μιλήσουμε για εκείνη την μερίδα των εκπαιδευτικών που δεν πρέπει να είναι στην τάξη και να διδάσκουν τα παιδιά μας; Να μιλήσουμε για τις ευθύνες για τα μαθησιακά αποτελέσματα και τις έρευνες που δεν τους τιμούν; Να μιλήσουμε για την παραπαιδεία και τα παράνομα φροντιστήρια και ποιοι διδάσκουν σε αυτά;

Η κάθε απόφαση έχει και τις συνέπειες της. Να είναι έτοιμοι να τις δικαιολογήσουν στο σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου, γιατί εμείς δεν είμαστε Συνδικαλιστές αλλά Εθελοντές και έχουμε να λογοδοτήσουμε ΜΟΝΟ στα παιδιά μας και θα κριθούμε ΜΟΝΟ από αυτά».  




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










153