Γονείς Μέσης: Καλούμε την Αστυνομία να διερευνήσει τις καταγγελίες για σχολικό εκφοβισμό μαθητή


Με ανακοίνωσή τους οι Οργανωμένοι Γονείς Μέσης αναφέρουν:

"Πριν λίγες μέρες γίναμε όλοι μάρτυρες ενός περιστατικού στο οποίο ενεπλάκησαν μαθητές και το οποίο είχε δυστυχώς τραγικές συνέπειες οι οποίες αφορούν όλους μας. Οι Οργανωμένοι Γονείς παρακολουθούν με προσοχή αλλά και μεγάλη αγωνία τις έρευνες των Αρμοδίων Αρχών για διαλεύκανση της υπόθεσης.  

Σύμφωνα με βίντεο που παρουσιάστηκαν πρόσφατα από τηλεοπτικό σταθμό αποδεικνύεται ο σχολικός εκφοβισμός που δεχόταν ο συγκεκριμένος μαθητής. Καλούμε την Αστυνομία να προβεί στην άμεση διερεύνηση των πληροφοριών αυτών.

Δυστυχώς, τα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού, σπάνια γνωστοποιούνται στις Αρμόδιες Υπηρεσίες. Τα θύματα, αλλά και αυτοί που γνωρίζουν, για διάφορους λόγους κρατούν το στόμα τους κλειστό.

Για να αντιμετωπιστεί ο εκφοβισμός, απ’ όπου και αν προέρχεται, πρέπει επιτέλους να σπάσει το φράγμα της σιωπής. Πρέπει να γίνει κάθε δυνατή ενέργεια από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να ενδυναμωθούν τα παιδιά ούτως ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τέτοια περιστατικά. Παράλληλα πρέπει να ενθαρρύνονται τα παιδιά να μιλούν, είτε αν είναι τα ίδια θύματα εκφοβισμού, είτε αν είναι μάρτυρες περιστατικών εκφοβισμού. Να καταλάβουμε επιτέλους όλοι ότι η σιωπή δεν μειώνει το πρόβλημα, αντίθετα ενθαρρύνει την αύξηση τόσο στην ένταση όσο και στην συχνότητα.

Μια άλλη σοβαρή πληγή είναι, δυστυχώς, και η κατανάλωση αλκοόλ από ανήλικους. Σχετική Ευρωπαϊκή Έρευνα μας κατατάσσει στις πρώτες θέσεις ανάμεσα στους χρήστες αλκοόλ  κάτω των 16 χρόνων, καθώς και στην προσβασιμότητα των ανηλίκων στο αλκοόλ. Επίσης έρευνες καταδεικνύουν την αύξηση των χρηστών εξαρτησιογόνων και άλλων ουσιών, καθώς και εξαρτησιακών συμπεριφορών. Αυτά είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την αύξηση της νεανικής παραβατικότητας και επηρεάζουν την υγεία αλλά και την ίδια τη ζωή των παιδιών μας.

Πρέπει επιτέλους ως κοινωνία να αντιμετωπίσουμε τα τόσο σοβαρά θέματα που είτε άμεσα είτε έμμεσα, κάνουν κακό στα παιδιά μας. Να εφαρμόσουμε αυτές τις λύσεις που θα εξαλείψουν ριζικά και αποτελεσματικά το πρόβλημα.

Ως Παγκύπρια Συνομοσπονδία θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες με σκοπό την ενημέρωση γονιών και μαθητών/τριών τόσο για τα θέματα εκφοβισμού και αλκοόλ, όσο και για θέματα ουσιών και παραβατικής/αποκλίνουσας συμπεριφοράς. Δηλώνουμε επίσης, για μια ακόμη φορά, την ετοιμότητά μας να συνεργαστούμε με τις Αρμόδιες Αρχές για αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι νέοι μας".




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










236