Γονείς Μέσης: Mόνο τους μαθητές πλήττουν τα μέτρα των εκπαιδευτικών σε περίοδο εξετάσεων


Με ανακοίνωσή της, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης εκφράζει την έντονη ανησυχία της για το γεγονός ότι συγκεκριμένοι κλάδοι καθηγητών εξήγγειλαν μέτρα αντίδρασης/διαμαρτυρίες κατά την περίοδο των εξετάσεων, ως μοχλό πίεσης προς το Υπουργείο Παιδείας λόγω των διαφωνιών τους σε ενέργειες του Υπουργείου.

«Η περίοδος που διανύουμε είναι περίοδος εξετάσεων. Όλα τα παιδιά γεμάτα άγχος έχουν ένα αγώνα να διεξάγουν. Τα οποιαδήποτε μέτρα τα οποία λαμβάνονται σε περίοδο εξετάσεων δεν πλήττουν κανένα παρά μόνο τους μαθητές» τονίζει η Συνομοσπονδία και συνεχίζει .

«Τέτοιες ενέργειες βρίσκουν τους οργανωμένους γονιούς κάθετα αντίθετους. Δημόσια καλούμε τους καθηγητές να κάνουν δεύτερες σκέψεις και να μην προβούν σε πράξεις οι οποίες θα έχουν συνέπειες στα παιδιά μας.

Καλούμε επίσης το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, την ΟΕΛΜΕΚ και τους διαμαρτυρόμενους κλάδους καθηγητών, όπως καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι και μέσα από το διάλογο να καταλήξουμε σε συμφωνία. Στο χώρο της Παιδείας μέτρα που πλήττουν το καλώς νοούμενο συμφέρον των παιδιών μας, μόνο ζημιά μπορούν να επιφέρουν».
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter

40