Γονείς Μέσης: Να αφήσουν εκτός απεργιακών μέτρων τις διαδρομές των σχολικών λεωφορείων


Με ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης  αναφέρει:

«Για μια ακόμη χρονιά οι μαθητές αναγκάζονται να μείνουν μακριά από τα μαθήματα τους λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στις εταιρείες λεωφορείων Λεμεσού και Πάφου.

Ως Οργανωμένοι Γονείς δηλώνουμε τον απόλυτο σεβασμό μας στο δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου να διεκδικεί τα δικαιώματά του και να αγωνίζεται για τη διασφάλισή τους.

Πρέπει όμως να γίνει απόλυτα σεβαστό από όλους το δικαίωμα των παιδιών για απρόσκοπτη πρόσβαση στις σχολικές μονάδες και τη χωρίς προβλήματα παρακολούθηση των μαθημάτων τους.  Ζητούμε από τους εργαζομένους, αλλά και τις εταιρείες, να αφήσουν εκτός απεργιακών μέτρων τις διαδρομές των σχολικών λεωφορείων. Οι μαθητές δεν πρέπει να είναι όμηροι της όποιας διαφοράς μεταξύ εταιρειών, εργαζομένων ή Υπουργείου.

Από τις διαδρομές επηρεάζονται ιδιαίτερα οι μαθητές της υπαίθρου όπου το σχολικό λεωφορείο είναι το μοναδικό μέσο μεταφοράς από και προς τα Γυμνάσια, Λύκεια και Τεχνικές Σχολές στις πόλεις.

Ζητούμε από το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην επηρεαστούν οι μαθητές και οι σχολικές μονάδες και να προβούν στις απαραίτητες συνεννοήσεις για να εξαιρούνται από τα όποια απεργιακά μέτρα οι διαδρομές προς και από τις σχολικές μονάδες.

Η Συνομοσπονδία θα ζητήσει συνάντηση με τους αρμόδιους Υπουργούς για περαιτέρω συζήτηση του θέματος».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










166