Γονείς Μέσης: Ο Υπουργός Παιδείας να αλλάξει την ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων


 Για να μην βρεθούν τα παιδιά στη μέση της διαμάχης

Με ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης αναφέρει:

«Δυστυχώς η φετινή σχολική χρονιά, με βάση την παρατεταμένη κρίση που ξέσπασε στην Παιδεία, έχει προκαλέσει αρνητικές συνέπειες στην ομαλή έναρξη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Παράλληλα με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω της συνεχιζόμενης αντιπαράθεσης, όπως επίσης τα μέτρα και τα αντίμετρα που πρόκειται να παρθούν, με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας για ομαλή έναρξη των μαθημάτων. Αντίθετα στους γονείς και στους μαθητές προκαλούν θλίψη και προβληματισμό για το μέλλον αλλά και για το γεγονός ότι για μια ακόμη φορά έχουμε στοχοποιηθεί σε μια αντιπαράθεση μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και των Συνδικαλιστικών Εκπαιδευτικών Οργανώσεων.

Πέραν των πιο πάνω μέτρων που ανακοίνωσαν οι Οργανώσεις, υπάρχουν και άλλα προβλήματα τα οποία μας ανησυχούν ιδιαίτερα και πιστεύουμε ότι θα προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα. Σύμφωνα με πληροφόρησή μας πιθανόν να υπάρξει πρόβλημα με την κατανομή των τμημάτων στους διδάσκοντες αφού στο ίδιο τμήμα υπάρχει ενδεχόμενο να διδάσκουν δύο καθηγητές το ίδιο μάθημα. Επίσης δεν έχουν διευκρινιστεί και επιλυθεί τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν με την εφαρμογή των νέων Κανονισμών Λειτουργίας των Σχολείων κατά την παρελθούσα σχολική χρονιά και εκκρεμούν διασαφηνίσεις για τις Εξετάσεις ανά Τετράμηνο..

Με μοναδικό γνώμονα το καλό νοούμενο συμφέρων  των παιδιών μας έχει ζητηθεί από τον Υπουργό Παιδείας να χρησιμοποιήσει το δικαίωμα που του παρέχει ο νόμος μέσα από τους Κανονισμούς Λειτουργίας των Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης (Κανονισμός 7, Σχολική Χρονιά), να αλλάξει την ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων ούτως ώστε τα παιδιά να μην βρεθούν στη μέση της διαμάχης. Σύμφωνα με το άρθρο:

«Νοείται ότι, ο Υπουργός δύναται να διαφοροποιεί τις πιο πάνω ημερομηνίες έναρξης και λήξης των μαθημάτων, αν θεωρεί ότι η διαφοροποίηση αυτή θα εξυπηρετήσει εκπαιδευτικές ανάγκες, υπό την προϋπόθεση ότι δεν επηρεάζεται η συνολική διάρκεια του προβλεπόμενου αριθμού εργάσιμων ημερών της σχολικής χρονιάς.»

Ευελπιστούμε ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ στο διάστημα αυτό θα πρυτανεύσει η λογική και οι δύο αντιμαχόμενες παρατάξεις θα βάλουν νερό στο κρασί τους και με εκατέρωθεν υποχωρήσεις να βρεθεί λύση και να σταματήσουν κάθε ενέργεια που θα θέτει σε κίνδυνο τη μάθηση και το μέλλον των μαθητών, ιδιαίτερα των τελειοφοίτων. Μόνη μας έγνοια ως Οργανωμένοι Γονείς είναι το συμφέρον των παιδιών και του δημόσιου σχολείου.

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία δηλώνει έτοιμη, εάν και εφόσον υπάρχει συναίνεση και από τις δύο πλευρές, να προχωρήσει σε ύστατη διαμεσολαβητική προσπάθεια για να μπορέσει να επέλθει η ειρήνη στην Παιδεία και η σχολική χρονιά να ξεκινήσει χωρίς κανένα πρόβλημα».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










155