H ΕΔΟΝ καταδικάζει την απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ


Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ με ανακοίνωσή του «καταδικάζει την χθεσινή πρωτοφανή και ετσιθελική απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Με πρακτικές που θυμίζουν μαύρες για την δημοκρατία εποχές, έκλεισαν όλους τους πομπούς μετάδοσης του προγράμματος της ΕΡΤ στέλλοντας στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους».

Η ΕΔΟΝ σημειώνει ότι:

«Η κυβέρνηση του κυρίου Σαμαρά προχώρησε στη δημοσίευση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία παραχωρεί στον εαυτό της  το δικαίωμα να προβαίνει, ερήμην της Βουλής, αυθαίρετα και χωρίς καμία αιτιολογία και λογοδοσία, στο κλείσιμο ή τη συγχώνευση οποιουδήποτε φορέα του Δημοσίου. Η απόφαση έχει ήδη πυροδοτήσει την έντονη αντίδραση των εργαζομένων της ΕΡΤ, ανθρώπων του πολιτισμού αλλά και χιλιάδων απλών πολιτών που κατέκλυσαν ψες αργά το μέγαρο ραδιοτηλεόρασης της ΕΡΤ.

Η απόφαση της μνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά, εκτός από πλήγμα στον πολιτισμό και την ενημέρωση, αποτελεί κίνηση στήριξης των ιδιωτικών ΜΜΕ και δεν διαφέρει κατ’ ουσία από τις πρόσφατες τοποθετήσεις του πρόεδρου του ΔΗΣΥ, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, που ήθελε την απαγόρευση των διαφημίσεων στο ΡΙΚ. Η δημόσια τηλεόραση, παρά τις όποιες αδυναμίες και προβλήματα, αποτελεί μια διαφορετική φωνή μέσα στην παντοκρατορία των ιδιωτικών ΜΜΕ.

Η Ένωση Συντακτών Κύπρου έχει ανακοινώσει κινητοποίηση έξω από την Ελληνική Πρεσβεία σήμερα στις 11:00. Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ καλεί την κυπριακή νεολαία να δώσει το παρόν της στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, ενισχύοντας έτσι την προσπάθεια για να ανατραπεί η χθεσινή απαράδεκτη απόφαση».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










162