H Γερμανική, πρώτη γλώσσα σε 1.000 σχολεία στην Ινδία


Στη διδασκαλία των Γερμανικών ως πρώτη ξένη γλώσσα σε 1.000 σχολεία στην Ινδία έως το 2017 στοχεύει, μέσω του προγράμματος «Γερμανικά σε 1.000 σχολεία», το Ινστιτούτο Goethe.

Στη Γερμανία φοιτούν 6.000 φοιτητές από την Ινδία, αριθμός μικρός σε σύγκριση με τους 25.000 Κινέζους φοιτητές. Για τους περισσότερους το σημαντικότερο εμπόδιο είναι η γερμανική γλώσσα. Έτσι, και η ινδική επιστημονική ελίτ προτιμά συνήθως τις αγγλόφωνες χώρες, και κυρίως τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία, όπου γίνεται και πιο εύκολα η αναγνώριση των πτυχίων τους.
Και αυτό παρά το γεγονός ότι «η Γερμανία έχει μια εξαιρετική εικόνα στην Ινδία», όπως αναφέρει στην Deutsche Welle η Πουνέετ Κάουρ, από το Ινστιτούτο Goethe του Νέου Δελχί.
Η Κάουρ είναι υπεύθυνη του πρότζεκτ «Γερμανικά σε 1.000 σχολεία» του Ινστιτούτου που γίνεται σε συνεργασία με το γερμανικό Υπουργείου Εξωτερικών. Στόχος είναι να γίνουν τα γερμανικά πρώτη ξένη γλώσσα σε 1.000 δημόσια σχολεία της Ινδίας (Kendriya Vidyalaya) μέχρι το 2017.
Πολλά ιδιωτικά και δημόσια σχολεία στην Ινδία έχουν ως προαιρετική ξένη γλώσσα τα γερμανικά, τα γαλλικά ή τα ισπανικά. Εν τούτοις, η διδασκαλία των γερμανικών ως υποχρεωτική πρώτη ξένη γλώσσα μαζί με τα αγγλικά και τα χίντι και μάλιστα σε τέτοια έκταση είναι ένα μοναδικό εγχείρημα.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










259