H Κύπρος στην πρώτη θέση του διαγωνισμού προώθησης της Γαλλικής Γλώσσας ΑΜΟΠΑ


Κάθε χρόνο ο Σύνδεσμος Μελών του Τάγματος Ακαδημαϊκού Φοίνικα Κύπρου (AMOPA CHYPRE) προτείνει στους καθηγητές γαλλικών, δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων να ενθαρρύνουν τους μαθητές τους να συμμετέχουν στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό προώθησης της γαλλικής γλώσσας που διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο  AMOΠA Γαλλίας  (AMOPA FRANCE)

Αρκετές χώρες διαγωνίζονται με φιλικό πνεύμα σε τρία θέματα: Ποίηση, έκθεση ιδεών, νουβέλα. Κατά  τη φετινή χρονιά 2018-2019 οι  Κύπριοι μαθητές είχαν  μεγάλη επιτυχία έχοντας καταταγεί στη κορυφή των αποτελεσμάτων που  έχουν δημοσιευτεί.

Με 6 πρώτα βραβεία, 5 δεύτερα, 5 επαίνους  η Κύπρος λαμβάνει  την πρώτη θέση ακριβώς μπροστά από το Québec το οποίο πήρε 14 βραβεία (7 πρώτα, 5 δεύτερα και 2 επαίνους) και με τεράστια διαφορά από τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους (Αλγερία, Μαδαγασκάρη, Ιταλία, Ρουμανία, Πολωνία, Χονγκ Κονγκ, Φινλανδία …).

Πρωτίστως είναι μια όμορφη ανταμοιβή για τους μαθητές: Αυτοί που κέρδισαν το πρώτο βραβείο πήγαν στο Παρίσι για να παραλάβουν το δίπλωμά τους στο επιβλητικό αμφιθέατρο της Σορβόννης, όπου φέτος η τελετή πραγματοποιήθηκε  στις 14  Μαΐου. Είναι επίσης μια τεράστια χαρά και ικανοποίηση για τους καθηγητές τους, που εργάζονται ολόχρονα για να ετοιμάσουν τα νεαρά Κυπριόπουλα για τους διαγωνισμούς, καθώς και για τα Μέλη του Συνδέσμου ΑΜΟΠΑ ΚΥΠΡΟΣ.

Χάριν στις γενναιόδωρες εισφορές των χορηγών ο Σύνδεσμος AMOΠA Κύπρου είναι σε θέση να προσφέρει σε όλους τους βραβευθέντες μαθητές  χρηματικά και άλλα βραβεία. Η τελετή βράβευσης  έγινε την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Κύπρου. Ο εξοχότατος πρέσβης της Γαλλίας στην Κύπρο κύριος René Troccaz, τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση και απένειμε τα πιστοποιητικά και τα βραβεία. Την τελετή τίμησαν επίσης ο προσωπικός Αντιπρόσωπος του Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Μόνιμο Συμβούλιο της Γαλλοφωνίας κ. Αντρέας  Πιρίσιης, η Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου κ. Laurence Troccaz, η Επιθεωρήτρια των γαλλικών Δρ Ειρήνη Κουκάν,  Μέλη του Συνδέσμου, άτομα που έχουν τιμηθεί με τον Ακαδημαϊκό Φοίνικα, οι γονείς και οι καθηγητές των μαθητών και πολλοί επίσημοι και χορηγοί του Συνδέσμου.

 Αγγελική Αντρέου

Γραμματέας ΑMOPA KYΠΡΟΥ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










419