Η απόφαση για κατάργηση του ΙΔΑΒΕΠ καταδικάζει τη νέα γενιά


ΤΗΣ ΝΑΤΑΣΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ*

Για ακόμα μια φορά γίναμε μάρτυρες της αντιλαϊκής και ισοπεδωτικής πολιτικής της κυβέρνησης Αναστασιάδη. Αυτοί που λέγανε ότι θέλουν να βοηθήσουν τη νέα γενιά, να επιλύσουν το πρόβλημα της ανεργίας και που δεσμεύτηκαν στους αδιόριστους καθηγητές ότι δεν θα τους πλήξουν.

Μ’ αυτό τον τρόπο θα επιλύσετε το πρόβλημα της ανεργίας; Αυτό είναι το όραμα σας για την παιδεία; Η πρόσφατη απόφαση του υπουργού Παιδείας, για κατάργηση του Ιδρύματος Διαχείρισης Απογευματινών και Βραδινών Επιμορφωτικών Προγραμμάτων (ΙΔΕΑΒΕΠ), προκαλεί οργή και καταδικάζει τη νέα γενιά. Μ’ αυτή την απόφαση επηρεάζονται άμεσα οι 2500 εκπαιδευτικοί και θα οδηγήσει στην απόλυση πέραν των 2000 αδιόριστων εκπαιδευτικών οι οποίοι είναι χαμηλόμισθοι, ωρομίσθιοι. 

Η πρόθεση της κυβέρνησης Αναστασιάδη και του Υπουργού Παιδείας έχει ως αποτέλεσμα, η πλήρωση των θέσεων να γίνεται με τη μέθοδο της αγοράς υπηρεσιών, που αυτό θα πλήξει το σύστημα εργασιακών σχέσεων και θα επιφέρει ευέλικτους όρους και δικαιώματα. Δυστυχώς δεν θα διασφαλίζει την απασχόληση των υφιστάμενων αδιόριστων καθηγητών, δεν διασφαλίζεται η ποιότητα των προγραμμάτων ως αποτέλεσμα τον αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των άνεργων εκπαιδευτικών, μειώνονται αυτόματα οι μισθοί, αφαιρείται το δικαίωμα λήψης ανεργιακού επιδόματος κατά τους μήνες που δεν απασχολούνται οι εκπαιδευτικοί, αφαιρούνται οι ετήσιες άδειες και τα επιδόματα μητρότητας και παραμένει το δικαίωμα στους συμβασιούχους να κατέχουν δύο θέσεις, ενώ οι αδιόριστοι καμία.

Αυτή είναι ακόμα μια απόφαση της Κυβέρνησης Αναστασιάδη που καταδικάζει τη νέα γενιά του τόπου, μέσα από το ξεπούλημα ενός τομέα της παιδείας. Η ΕΔΟΝ παραμένει η μόνη φωνή διεκδίκησης, υπεράσπισης και διασφάλισης των δικαιωμάτων της νέας γενιάς στη δουλειά. Δε θα μπορούσαμε να μην ήμασταν στην κινητοποίηση που έγινε την Πέμπτη 20/6 έξω από τη Βουλή, την ίδια στιγμή που συνεδρίαζε η Επιτροπή Παιδείας γι αυτό το θέμα. Θα σταθούμε απέναντι σ’ αυτούς που θέλουν να δημιουργήσουν συνθήκες φτώχιας και εξαθλίωσης στο λαό μας, δεν θα επιτρέψουμε να ξεπουλήσουν το δικαίωμα μας στη μόρφωση και στη δουλειά, στο βωμό του κέρδους και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Δεν θα συμβιβαστούμε με τις καταστροφικές πολιτικές της Τρόικα, που θέλουν να επιβάλουν στον τόπο και στο λαό μας.  

 *Μέλος ΚΣ ΕΔΟΝ
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter23