Η Δανέζικη προεδρία της ΕΕ σε μεταβαλλόμενες εποχές. Διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Κύπρου


Η Πρέσβειρα της Δανίας αναφέρθηκε στις προκλήσεις της Προεδρίας της ΕΕ και στις προτεραιότητες που έχει θέσει η Δανία ως προεδρεύουσα χώρα του Συμβουλίου της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2012.

Συστατικά και προαπαιτούμενα επιτυχίας μίας Προεδρίας της ΕΕ χαρακτήρισε τον επαγγελματισμό, τη διαφάνεια και την ταπεινοφροσύνη. Τόνισε δε ότι η εμπειρία που διαθέτει η Δανία στο θέμα της Προεδρίας της ΕΕ συμβάλλει σημαντικά στην επίτευξη του στόχου που έχουν θέσει για μία επιτυχημένη Προεδρία.

Προτεραιότητες που έθεσε η Δανέζικη Προεδρία της ΕΕ είναι η θεμελίωση μίας υπεύθυνης, δυναμικής, πράσινης και ασφαλούς Ευρώπης. Η αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, η τόνωση της ανάπτυξης μέσω της δημιουργίας θέσεων εργασίας και η εξασφάλιση της επάρκειας και της αειφορίας μέσω της επένδυσης στην πράσινη ανάπτυξη, στις πράσινες τεχνολογίες και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι οι πολιτικές για τις οποίες εργάζεται και τις οποίες προωθεί η Δανέζικη Προεδρία.

Τέλος εστίασε στη δυναμική εικόνα που προβάλλει η Δανέζικη Προεδρία μέσω του λογότυπου της.

Μετά το τέλος της παρουσίασης της Πρέσβειρας ακολούθησε αποσπασματική προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ Ο Δρόμος προς την Ευρώπη, το οποίο παρουσιάζει τους Ευρωπαίους ηγέτες κατά τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις για την προσχώρηση νέων κρατών μελών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ολόκληρό το ντοκιμαντέρ θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012 στο πλαίσιο των εγκαινίων της φωτογραφικής έκθεσης με τίτλο: «Δανία: Η ζωή σε κίνηση και ισορροπία» που θα πραγματοποιηθούν στις 17:00 στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου (Καλλιπόλεως 75).

Τη διάλεξη της Πρέσβειρας της Δανίας φιλοξένησε στο μάθημα «Ευρωπαϊκή Ενοποίηση» ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, κύριος Αντώνης Έλληνας




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










210