Η ΕΔΟΝ παρέδωσε στον Κενεβέζο 5.146 ευρώ για στήριξη του Ταμείου Μαθητικής Πρόνοιας


Η ΕΔΟΝ παρέδωσε χθες στον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Κενεβέζο 5146 ευρώ για στήριξη των άπορων μαθητών μας. Το ποσό αυτό το αποτέλεσμα της εκστρατείας  «Κάλαντα Αλληλεγγύης 2014» που διοργανώθηκε από την ΕΔΟΝ. Σε δηλώσεις του μετά την παράδοση του ποσού ο ΓΓ της ΕΔΕΟΝ Χάρης Καράμανος είπε μεταξύ άλλων:  

«Από μέρους του Κ.Σ της ΕΔΟΝ είμαστε στην ευχάριστη θέση να  παραδώσουμε σήμερα στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού το συμβολικό ποσό που συγκεντρώθηκε για τη στήριξη του Ταμείου «Μαθητικής πρόνοιας» του Υπουργείου Παιδείας που ανέρχεται στις 5146 ευρώ.

Το Δεκέμβριο του 2013 μετά από πρωτοβουλία του Παιδικού μας Κινήματος των ΕΔΟΝόπουλων, η εκστρατεία «Κάλαντα Αλληλεγγύης» ήταν αφιερωμένη για στήριξη των μαθητών της Κύπρου. Μια απόφαση συνειδητή αφού για αυτά τα μικρά παιδιά, έστω και ένα παιδί χωρίς φαγητό είναι αρκετό, πόσο μάλλον 15000 μαθητές μας, που χρειάζονται ένα πρόγευμα στο σχολείο.

Βέβαια, πάγια μας θέση είναι υποχρέωση του κράτους να προωθεί μια ολοκληρωμένη κοινωνική πολιτική, η οποία θα έχει στο επίκεντρο της το παιδί και όχι να στοχεύει στη φιλανθρωπία. Πόσο μάλλον, σε μια περίοδο που ολόκληρη η κοινωνία μας περνά την χειρότερη οικονομική κρίση αλλά και μια κρίση αξιών.

Μέσα από την εκστρατεία των «Καλάντων Αλληλεγγύης», η ΕΔΟΝ απέδειξε έμπρακτα για ακόμη μια φορά ότι ψηλά στις προτεραιότητες της βρίσκεται το παιδί και οι ανάγκες του. Η προσφορά της Οργάνωσης στο παιδί, ο αγώνας που δίνει για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του είναι διαχρονικός.

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι, συνέβαλαν στην εκστρατεία  αλλά και γενικότερα στη πολύ θετική ανταπόκριση του κόσμου στην προσπάθεια αυτή, για στήριξη και αλληλεγγύη για τους μαθητές μας. Ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης για την βοήθεια και την στήριξη, συμβάλλοντας έτσι για την  επιτυχία της εκστρατείας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










176