Η Ελληνίδα Αγγελική Παππά υποψήφια για το «Νομπέλ των εκπαιδευτικών»


ΑΘΗΝΑ (ΑΠΕ) Έως χθες η Αγγελική Παππά ήταν μια καθηγήτρια Αγγλικών με πάθος για τη δουλειά της. Από σήμερα είναι μία από τις 50 φιναλίστ και μοναδική Ελληνίδα για το βραβείο Global Teacher Prize, το οποίο απονέμει για δεύτερη φορά φέτος το ίδρυμα Varkey Foundation με την υποστήριξη προσωπικοτήτων, όπως ο γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κιν Μουν, ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και ο ηθοποιός Κέβιν Σπέισι, οι οποίοι αποτελούν και μέλη της επιτροπής που θα επιλέξουν τον νικητή.

Το βρετανικό ίδρυμα θεσμοθέτησε το Νομπέλ των Εκπαιδευτικών πριν από δύο χρόνια με σκοπό όχι μόνο να αξιολογήσει εκατομμύρια εκπαιδευτικούς σε όλο τον κόσμο, αλλά και να τιμήσει εκείνον τον εκπαιδευτικό που συμβάλλει στην ανάδειξη της αξίας και της σημασίας ενός από τα πιο απαιτητικά επαγγέλματα στον κόσμο - αυτό της διδασκαλίας.

Η συμβολή της Αγγελικής Παππά είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς δεν είναι μόνο το πάθος για τη δουλειά της που την χαρακτηρίζει, αλλά και η ειδίκευσή της στη διαφοροποιημένη διδασκαλία και την ειδική αγωγή στην ξένη γλώσσα. Από την ειδίκευση αυτή προέκυψε το «i love dyslexia»(ILD), το οποίο είναι το μοναδικό διεθνώς εκπαιδευτήριο βιωματικής και ολιστικής εκμάθησης αγγλικών για μαθητές με δυσλεξία και ειδικές μαθησιακές ανάγκες. Στο πλούσιο βιογραφικό της Αγγελικής Παππά περιλαμβάνεται ακόμη η συνεργασία της με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και με το πανεπιστήμιο της Ουψάλα στη Σουηδία στα πεδία της έρευνας και της εκπαίδευσης.

«Η επιλογή μου από την επιτροπή της οργάνωσης είναι για μένα η υλοποίηση ενός οράματος για μια Ελλάδα στη θέση που της αξίζει» δηλώνει στο ΑΠΕ η Αγγελική Παππά. Και η επόμενη μέρα της απονομής του Νομπέλ των εκπαιδευτικών; «Θα με βρει πιο μαχητική από ποτέ στην προαγωγή της ενάρετης Παιδείας για τη χώρα μας και όλον τον κόσμο. Η Παιδεία είναι η λύση στην πολιτισμική και οικονομική κρίση που βιώνουμε» προσθέτει.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










139