"Η ελληνική διασπορά στις ρωσικές χώρες" στο Ιεροκήπειο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο


H πρώτη διάλεξη για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου και ώρα 7:00μμ στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πολυδύναμου Κέντρου Γεροσκήπου και θα πραγματεύεται την ελληνική διασπορά στις ρωσικές χώρες.

Εισηγήτρια της διάλεξης με θέμα «Πατρίδες της διασποράς: οι Έλληνες στη Ρωσική Αυτοκρατορία (15ος αιώνας έως αρχές 20ου)» θα είναι η Ομότιμη Καθηγήτρια του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδικότητα στη Νεοελληνική Ιστορία, κυρία Άρτεμις Ξανθοπούλου – Κυριακού. Κατά τη διάλεξη, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη συγκρότηση της ελληνικής διασποράς στην τσαρική Ρωσία, να ενημερωθεί για τα αίτια που τη δημιούργησαν και να παρατηρήσει, μέσα από την ιστορική ματιά της εισηγήτριας, τη διατήρηση της ελληνικής της ταυτότητάς .

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό και θα μεταδίδεται ζωντανά από το Ράδιο Πάφος, 93.7. Με το τέλος της εισήγησης το κοινό μπορεί ενεργά να συμμετέχει σε συζήτηση επί του θέματος.

Με την ευκαιρία της πρώτης διάλεξης θα πραγματοποιηθεί και η τελετή έναρξης της όγδοης χρονιάς του Ιεροκήπειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου, όπου εκπρόσωποι των συνδιοργανωτων, από το Δήμο Γεροσκήπου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ράδιο Πάφος θα απευθύνουν σύντομους χαιρετισμούς καλωσορίζοντας το κοινό στο θεσμό που στόχο έχει την προαγωγή της δια βίου μάθηση. Διαχρονικά το Ιεροκήπειον Ελεύθερο Πανεπιστήμιο υποστηρίζει η ΣΠΕ Γεροσκήπου & Ανατολικής Πάφου και έχει ως χορηγό επικοινωνίας την εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










223