Η Επ Παιδείας αποδεσμεύει την Παρασκευή τα πρώτα κονδύλια του Παν. Κύπρου και ΤΕΠΑΚ


Την Παρασκευή συνεδριάζει, εκτός απροόπτου, η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής για να αποδεσμεύσει κονδύλια του Πανεπιστημίου Κύπρου και του ΤΕΠΑΚ, που είχαν σταυρωθεί λόγω των τελευταίων αποφάσεων της Ολομέλειας της Βουλής.

Όπως δήλωσε στο Paideia-News ο πρόεδρος  της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής Γεώργιος Τάσου, τις επόμενες δύο μέρες αναμένεται να δημοσιευτεί στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας, ο νόμος που ψήφισε η Βουλή, ώστε να μπορεί η Επιτροπή να κάνει συζήτηση και ν’ αποδεσμεύσει τα κονδύλια  που θα ζητηθούν από τα δυο δημόσια πανεπιστήμια (Πανεπιστήμιο Κύπρου και ΤΕΠΑΚ). Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, δε θα χρειαστεί αποδέσμευση κονδυλίων μέχρι το Σεπτέμβριο.

Όπως μας ανέφερε ό κ. Τάσου, ήδη το ΤΕΠΑΚ έστειλε στην Επιτροπή Παιδείας το σχετικό σημείωμα ενώ αυτό αναμένεται να γίνει Τρίτη ή Τετάρτη και από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ο κ. Τάσου εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι με τα επεξηγηματικά σημειώματα των δυο πανεπιστημίων θα ξεσταυρωθούν τα αναγκαία  κονδύλια.

Κίνδυνος να μην πληρωθεί το ερευνητικό προσωπικό του Παν Κύπρου

Στο μεταξύ:

Σήμερα Δευτέρα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ενημερωτική συνάντηση με το ερευνητικό προσωπικό. Παρευρέθηκαν ο Πρύτανης Κ. Χριστοφίδης, ο Αντιπρύτανης Αθ. Γαγάτσης και ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Έρευνας και Διεθνών Σχέσεων Γρηγόρης Μακρίδης.

Στη συνάντηση ενημερώθηκε το ερευνητικό προσωπικό(ανέρχονται γύρω στους 500)  ότι λόγω σταυρώματος κονδυλίων από τη Βουλή ίσως μείνουν απλήρωτοι στο τέλος του μήνα.   

Τονίστηκε επίσης ο κίνδυνος ότι λόγω των συνεχών εγκρίσεων που θα χρειάζεται το Πανεπιστήμιο από τη Βουλή, να προκαλέσουμε προβλήματα και σε πανεπιστήμια άλλων χωρών που θα συμμετάσχουν στα ίδια ερευνητικά προγράμματα.       




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










282