Η ΟΕΛΜΕΚ καλεί το ΔΗΣΥ να αφαιρέσει την παιδεία από την πρόταση για παγοποίηση των προαγωγών


Τυχόν εφαρμογή της πρότασης του ΔΗΣΥ για παγοποίηση των προαγωγών στο δημόσιο θα αυξήσει τον αριθμό των αδιόριστων εκπαιδευτικών. Αυτό δηλώνει στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα www.paideia-news.comο πρόεδρος της  ΟΕΛΜΕΚ Δημήτρης Ταλιαδώρος. Ο κ Ταλιαδώρος καλεί ταυτόχρονα την Κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΣΥ να αφαιρέσει τον τομέα της παιδείας από την πρόταση νόμου για παγοποίηση των προαγωγών.

Παραθέτοντας τη θέση της Οργάνωσης των Καθηγητών επί του θέματος,  ο κ. Ταλιαδώρος ανέφερε:

  1. Διαφωνούμε με την παγοποίηση. Είμαστε κοντά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας των προαγωγών και δημιουργούνται σοβαρά πρακτικά και νομικά προβλήματα με την αναστολή της διαδικασίας.
  2. Εφαρμογή της πρότασης θα προκαλέσει επίσης σοβαρά προβλήματα στη διοίκηση και την ευρύτερη λειτουργία των σχολείων τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
  3.   Το κόστος από τη μισθολογική ανέλιξη είναι ελάχιστο και θα δημιουργήσει  πολύ σοβαρότερα προβλήματα από εκείνα που κάποιοι υπολογίζουν ότι θα επιλύσουν.
  4. Η παγοποίηση θα επεκτείνει τα κοινωνικά προβλήματα στις σχολικές μονάδες.  Τη δύσκολη συγκυρία που θα κληθούν οι σχολικές μονάδες να λειτουργήσουν, δεν θα πρέπει να είναι υποστελεχωμένες.  
  5. Καλούμε την Κοινοβουλευτική ομάδα  του ΔΗΣΥ να αναστείλει την πρότασή της που αφορά τον τομέα της παιδείας.  
  6. Καλούμε όλα τα κόμματα να μην ψηφίσουν την πρόταση.
  7.  Τυχόν εφαρμογή της πρότασης θα αυξήσει τον αριθμό των αδιόριστων εκπαιδευτικών.       Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


182