Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μ. Εκπαίδευσης συνεδριάζει έκτακτα για το θέμα τετραμήνων


ΚΥΠΕ - Την χθεσινή απόφαση της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης για αναβολή των εξετάσεων τετραμήνων για τη φετινή χρονιά, μετέφερε σήμερα στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Χαμπιαούρη, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Κυριάκος Νικηφόρου.

Ο κ. Νικηφόρου είχε σήμερα δύο συναντήσεις με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού και τα όσα συζητήθηκαν στις δύο αυτές συναντήσεις, θα τεθούν ενώπιον της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας, η οποία και θα αποφασίσει για τα επόμενα βήματα της. Η Συνομοσπονδία συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα το απόγευμα.
Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, σε δηλώσεις μετά τη σύσκεψη για την ασφάλεια και υγεία στα σχολεία, στην οποία και παρακάθισε, είπε ότι αποχώρησε για λίγο από την σύσκεψη για να μεταφέρει στον Υπουργό Παιδείας την απόφαση της Συνομοσπονδίας λόγω ειλημμένου προγράμματος του Υπουργού.
«Εμείς έπρεπε να τον ενημερώσουμε σχετικά με την ψεσινή μας απόφαση. Μεταβήκαμε στο γραφείο του, ενημερώσαμε το Υπουργείο ότι η απόφαση της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας σχετικά με τις εξετάσεις τετραμήνων είναι να ζητηθεί η αναβολή για τη σχολική χρονιά που διανύουμε με στόχο να μπορέσουν να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν και αν θα υλοποιηθεί με τη νέα σχολική χρονιά κάτω από μια σωστή δομή. Έγινε μια ενημέρωση στον Υπουργό, μια ανταλλαγή, αν θέλετε, κάποιων θέσεων», πρόσθεσε.
Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Νικηφόρου είπε ότι ενημέρωσαν τον Υπουργό για τη θέση της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας και σημείωσε ότι ο Υπουργός τους άκουσε, έγινε μια ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το πως βλέπουν και η Συνομοσπονδία και το Υπουργείο το θέμα αυτό.
«Απ’ εκεί και πέρα τις αποφάσεις θα τις πάρει το Υπουργείο Παιδείας και ευρύτερα, η Κυβέρνηση. Η θέση της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας ήταν ξεκάθαρη ότι δεν μπορούν αυτή τη χρονιά να υλοποιηθούν οι εξετάσεις τετραμήνων. Είμαστε ανοικτοί να συζητήσουμε με το Υπουργείο Παιδείας και τις εκπαιδευτικές οργανώσεις το θέμα για να δούμε κατά πόσο μπορεί να υλοποιηθεί στη συνέχεια αυτός ο θεσμός. Περνούμε μια χρονιά η οποία ξεκίνησε με πολύ κρίση και πίεση και προς τους μαθητές και προς τους γονείς και προς όλους και δε θα ήταν καλό να συνεχίσουμε αυτή την κρίση, αυτή τη στιγμή», συμπλήρωσε.
 
Ερωτηθείς αν θα παρθούν κάποια μέτρα σε περίπτωση που δεν εισακουστεί η άποψη τους, ο κ. Νικηφόρου είπε ότι θα σταθμίσουν τα δεδομένα εκείνη την στιγμή και θα πάρουν την απόφαση τους.
«Θεωρώ ότι να μην προτρέξουμε και να μην προκαταλάβουμε οτιδήποτε. Περάσαμε ένα δύσκολο καλοκαίρι. Ξεκίνησαν τα σχολεία με πολλές δυσκολίες. Μπαίνουμε σε κάποια  ηρεμία αυτή την στιγμή και η προσπάθεια όλων είναι να κρατήσουμε αυτή την ηρεμία στα σχολεία μας. Να περιμένουμε την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης και αναλόγως θα δούμε και εμείς, ίσως και σε συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς πως θα ενεργήσουμε», πρόσθεσε.
Σε ερώτηση του ΚΥΠΕ για το θέμα της έλλειψης εκπαιδευτικών από τα σχολεία, ο κ. Νικηφόρου είπε ότι ήταν ένα από τα δεδομένα, διότι μια από τις παραμέτρους για τις οποίες η Παγκύπρια Συνομοσπονδία λέει ότι δε μπορούν να εφαρμοστούν οι εξετάσεις τετραμήνων είναι η έλλειψη κάποιων εκπαιδευτικών από τα σχολεία.
«Είμαστε σε καλύτερο σημείο από ότι ήμασταν τα προηγούμενα χρόνια αλλά εμείς έχουμε πει και το διαμηνύουμε καθημερινά ότι τα σχολεία πρέπει να είναι στο 100% στελεχωμένα από την πρώτη μέρα έναρξη της λειτουργίας τους για να μπορούν οι μαθητές να έχουν όλοι τις ίδιες ευκαιρίες και την ίδια εκπαίδευση», κατέληξε.
Με την επιστροφή του Υπουργού Παιδείας, στο Υπουργείο, ο κ. Νικηφόρου μετέβηκε εκ νέου στο γραφείο του Υπουργού για συνέχιση της συζήτησης επί του θέματος. Με το τέλος της συνάντησης, συγκλήθηκε έκτακτη συνεδρία της Παγκύπριας Συνομοσπονδία




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










222