Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ ενέκρινε την κατ’ αρχήν Συμφωνία Πλαίσιο για αποκατάσταση μισθών


   ΚΥΠΕ- Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ ενέκρινε χθες την κατ’ αρχήν Συμφωνία Πλαίσιο για τη σταδιακή αποκατάσταση των μισθών, και καλεί όλους «να διεκδικούν δυναμικά για την πλήρη αποκατάσταση του βιοτικού επιπέδου όλων των εργαζομένων και των κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού».

«Ανεξάρτητα από τις όποιες δικαστικές διαδικασίες, συμφωνήθηκε χρονοδιάγραμμα 4,5 χρόνων για οριστικό τερματισμό των αποκοπών, με καταληκτική ημερομηνία για υπογραφή των συλλογικών συμβάσεων για τα έτη 2015-2018 στους Οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα και την εισαγωγή Ταμείου Προνοίας για νεοεισερχόμενους και αορίστου χρόνου εργαζόμενους που πρέπει να συμφωνηθεί στα ίδια χρονικά πλαίσια», αναφέρει σε ανακοίνωση.
Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ προβαίνει σε ανασκόπηση των εξελίξεων και των κινητοποιήσεων της συντεχνίας, και σημειώνει ότι «με τη στάση της ΠΕΟ, της ΣΕΚ και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων αποτράπηκε η νομοθετική ρύθμιση και με επιμονή σε αρχές προχωρήσαμε σε διάλογο για ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης 2015-2018».
«Με την προκήρυξη απεργιακών μέτρων υποχρεώθηκε η Κυβέρνηση να εγκαταλείψει τη θέση ότι οι αποκοπές είναι μόνιμες, κάτι που έχει συμπεριληφθεί στη Συμπληρωτική Συμφωνία Πλαίσιο ημερομηνίας 20 Οκτωβρίου 2017», αναφέρει.
Επίσης, επισημαίνει ότι «η ΠΕΟ από τον Δεκέμβρη του 2015 έθεσε το πλαίσιο διεκδίκησης για επαναφορά μισθών και ωφελημάτων και τον τερματισμό επί μέρους συμφωνιών που έγιναν λόγω της κρίσης».
 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter

260