Η ζωή στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου μέσα από τα μάτια του Δανιήλ


Ο Δανιήλ Δανιήλ, εκ γενετής τυφλός, φοιτητής στο Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, βρίσκεται ήδη στο τρίτο έτος των σπουδών του. Είναι απόφοιτος του Λυκείου Βεργίνας στη Λάρνακα και ξεκίνησε τις σπουδές του τον Σεπτέμβριο του 2011.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου, Αναπληρωτής Καθηγητής Στέλιος Στυλιανού μας είπε ότι η επιλογή του Δανιήλ να φοιτήσει στο Τμήμα ήταν μια πρόκληση αλλά ταυτόχρονα και μια ευκαιρία για την εφαρμογή των σύγχρονων παιδαγωγικών αρχών που ευνοούν την ένταξη ατόμων όπως ο Δανιήλ σε προγράμματα σπουδών που είναι σχεδιασμένα για όλους. 

Λειτουργοί του Πανεπιστημίου είχαν μια κουβέντα με τον Δανιήλ, ο οποίος μίλησε για τα μαθήματα, τη φοιτητική ζωή, καθώς και για το μέλλον.

ΕΡ: Πώς είναι η ζωή στη Λεμεσό και στο ΤΕΠΑΚ;

ΑΠ: Είναι πολύ ωραία, πάνω κάτω όπως την περίμενα. Το μόνο αρνητικό που αξίζει να αναφερθεί είναι τα σκορπισμένα κτήρια του Πανεπιστημίου, αλλά πιστεύω ότι δεν είμαι ο μόνος που αντιμετωπίζει αυτή την δυσκολία.

ΕΡ: Πόσο δύσκολα είναι τα μαθήματα σου;

ΑΠ: Δεν μπορώ να πω ότι έχουν ιδιαίτερες δυσκολίες. Εκτός από τον φόρτο εργασίας που αντιμετωπίζουν όλοι οι συμφοιτητές μου, ένα στοιχείο που επηρεάζει εμένα προσωπικά, είναι η παρουσία αρκετού θεωρητικού μέρους σε πολλά από τα μαθήματα, πράγμα με το οποίο, δεν τα πάω και τόσο καλά.

ΕΡ: Ποιες ήταν οι δυσκολίες που αντιμετώπισες ή/και αντιμετωπίζεις; Ήταν εύκολη η προσαρμογή μακριά από το σπίτι και την οικογένειά σου;

ΑΠ: Μέχρι στιγμής δεν μπορώ να πω ότι αντιμετώπισα κάποια ιδιαίτερη δυσκολία στα 2,5 χρόνια που είμαι στο ΤΕΠΑΚ. Επίσης, δεν δυσκολεύτηκα να προσαρμοστώ μακριά από το σπίτι μου στη Λάρνακα, εκτός από τις συνηθισμένες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλοι οι πρωτοετείς φοιτητές.

ΕΡ: Πώς είναι η φοιτητική ζωή; Πώς περνάς με τους συμφοιτητές σου;

ΑΠ: Η φοιτητική ζωή στη Λεμεσό είναι αρκετά καλή.Υπάρχει διασκέδαση και με τους συμφοιτητές μου περνώ πολύ ωραία και όταν έχουμε χρόνο, βγαίνουμε κάποια βράδια σε γνωστά μας στέκια.

ΕΡ: Πώς είναι οι σχέσεις σου με τους καθηγητές σου;

ΑΠ: Πολύ καλές. Μέχρι τώρα είχα πολύ καλή συνεργασία με όλους τους διδάσκοντες μου.

ΕΡ: Ήταν ικανοποιητική η βοήθεια/στήριξη που είχες από την Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου; Θεωρείς ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν περισσότερο;

ΑΠ: Η βοήθεια και η στήριξη που είχα από την Φοιτητική Μέριμνα ήταν ικανοποιητική αφού όποια ευκολία χρειάστηκα μέχρι στιγμής, μου την παρείχαν.

 ΕΡ: Τι άλλα ενδιαφέροντα έχεις; Πώς περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο;

ΑΠ: Ασχολούμαι κυρίως με τον αθλητισμό. Τον ελεύθερο μου χρόνο τον περνώ στο διαδίκτυο, βγαίνοντας για καμιά βόλτα και παρακολουθώντας διάφορα αθλήματα, κυρίως ποδόσφαιρο.Πηγαίνω συχνά στο γήπεδο και παρακολουθώ την ομάδα μου, την Ανόρθωση.

 ΕΡ: Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

ΑΠ: Για τα μελλοντικά μου σχέδια δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Ωστόσο, κάνω κάποιες σκέψεις να ασχοληθώ με αντικείμενα που αφορούν τον ήχο.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










154