Η …εξωγήινος Τρόικα με τα μάτια μια μαθήτριας της Γ΄ τάξης του Δημοτικού Λιοπετρίου


Η δασκάλα της Γ'2 τάξης στο Α΄ Δημοτικό Σχολείο Λιοπετρίου Ειρήνη Παύλου μας έστειλε μια πρωτότυπη έκθεση μιας μαθήτριας της τάξης της με την εξής σημείωση: «Πρόσφατα έχω βάλει τους μαθητές μου να γράψουν έκθεση με θέμα: "Ο εξωγήινος", στην οποία θα έπρεπε να παρουσιάσουν πώς φαντάζονται έναν εξωγήινο. Μια από τις μαθήτριές μου, η Ειρήνη Κώστα με εξέπληξε ευχάριστα και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την πρωτότυπη και επίκαιρη της έκθεση (Να σημειωθεί ότι η έκθεση γράφτηκε στην τάξη χωρίς σχετική καθοδήγηση)».

Ακολουθεί  η έκθεση της μαθήτριας:

Η εξωγήινος  μου η Τρόικα,

«Την  εξωγήινο μου τη λένε Τρόικα. Μένει στις Τράπεζες. Τα μάτια της είναι  πολύ μεγάλα. Τα χείλη της είναι ροδοκόκκινα, τα χέρια της είναι μακριά. Το πρόσωπό της είναι στρογγυλό, τα  πόδια της έχουν βούλες και τα μαλλιά της είναι  καφετιά.

Της αρέσει  να τρώει  τους  λογαριασμούς  των ανθρώπων. Δεν της αρέσει να έχουν  οι άλλοι  λεφτά  και αυτή να μην έχει. Ο χαρακτήρας της είναι κακόψυχος, δεν αγαπά κανέναν, δεν έχει αισθήματα».

Μια μέρα ο εξωγήινος μου έφυγε από το σπίτι. Τότε την ακολούθησα. Την είδα να πηγαίνει στις τράπεζες κα ό,τι  έβλεπε μπροστά της το  έτρωγε. Εκείνη την ώρα θύμωσα. Έτρεξα για να την πιάσω.

Αργότερα σταμάτησε και την έπιασα  από το χέρι και επιστρέψαμε στο σπίτι. Την έβαλα στο δωμάτιο μου και την κλείδωσα. Από εκείνη τη μέρα  ποτέ  ξανά δεν έτρωγε τα λεφτά του κόσμου.

Έτρωγε μόνο τα μακαρόνια της και  δεν ξαναενόχλησε κανέναν».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










156