Ικανοποίηση για τις επιλογές και το επίπεδο πληροφόρησης στην Εκπαιδευτική Έκθεση


Με ιδιαίτερα θετικά σχόλια τόσο από τους εκθέτες όσο και από τους επισκέπτες ολοκληρώθηκε την Κυριακή βράδυ η 20η Διεθνής Εκπαιδευτική Έκθεση. 

Στη φετινή έκθεση εκπροσωπήθηκαν 19 ξένες χώρες (αντί 16 πέρσι): η Αυστραλία, η Βουλγαρία, η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Δανία, η Ελβετία, η Ελλάδα, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η Ιρλανδία, η Ισπανία, το Ισραήλ, η Ιταλία, ο Καναδάς, η Ολλανδία, η Ουγγαρία, η Σλοβακία, η Τσεχία και η Φιλανδία. 

Περιλαμβανομένης δηλαδή και τις Κύπρου, οι άμεσα ενδιαφερόμενοι πληροφορήθηκαν για Πανεπιστήμια και άλλες Σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από 20 συνολικά χώρες. Η Κύπρος εκπροσωπήθηκε στη φετινή έκθεση με 8 Πανεπιστήμια και 15 Σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ενώ η Ελλάδα με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και 8 Πανεπιστήμια.

Από τις υπόλοιπες 18 χώρες (πέραν της Κύπρου και της Ελλάδας) συμμετείχαν με άμεση ή έμμεση συμμετοχή 163 Πανεπιστήμια και 35 Κολέγια,. Αξιοσημείωτη ήταν και η εκπροσώπηση της Βρετανίας με 60 Πανεπιστήμια τόσο με έμμεση όσο και με άμεση συμμετοχή στην Έκθεση.  Αξιόλογη όπως κάθε χρόνο ήταν και οι συμμετοχές των Ιατρικών Σχολών Βουλγαρίας, Ουγγαρίας, Σλοβακίας και Τσεχίας. 

Οι συνδιοργανωτές της έκθεσης, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, παρουσιάστηκε σε εκθετήριο μεγάλης έκτασης ενημερώνοντας το κοινό για το πλούσιο και αξιέπαινο έργο το οποίο παράγεται από όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης και τα Τμήματα του. 

Κατά τη λήξη της έκθεσης η πλειοψηφία των εκθετών εξέφρασε την ικανοποίηση της για τις ποιοτικές επαφές που πραγματοποιήθηκαν αλλά και ευχαριστίες  για την άψογη διοργάνωση. Μεγάλο ποσοστό των επισκεπτών εξέφρασε επίσης ικανοποίηση για την ποικιλία των επιλογών και το επίπεδο της πληροφόρησης.   

Στη 20η Διεθνή Εκπαιδευτική Έκθεση συμμετείχαν (με άμεση και έμμεση συμμετοχή) 290 συνολικά εκθέτες  και καλύφθηκε εκθεσιακός χώρος 2.200 τετραγωνικών μέτρων. Ο συνολικός αριθμός των επισκεπτών προσέγγισε τις 10,000.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










202