Ημερίδα με τίτλο: Κτίζοντας ένα υγιές μέλλον: Μαθαίνω να ελέγχω τη συμπεριφορά μου


ΤΗΣ ΔΡΟΣ ΜΗΛΙΤΣΑΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ*

Το φαινόμενο της ενασχόλησης των νέων με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια. Με σκοπό την πρόληψη και παρέμβαση της προβληματικής ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια ο Οργανισμός Νεολαίας και η Αρχή Στοιχημάτων Κύπρου είχαν προκηρύξει τον Δεκέμβριο του 2017 το χρηματοδοτικό πρόγραμμα PIN. Το πρόγραμμα «Κτίζοντας ένα υγιές μέλλον: Μαθαίνω να ελέγχω τη συμπεριφορά μου» αποτέλεσε ένα από τα προγράμματα που επιχορηγήθηκαν και σκοπό είχε να αναπτύξει στους νέους κατάλληλες προσωπικές δεξιότητες που θα αποτελούν προστατευτικούς παράγοντες και θα τους βοηθήσουν να αναπτύξουν μια υπεύθυνη στάση με την ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια.

Τι εννοούμε όμως με τον όρο Προσωπικές Δεξιότητες; Εννοούμε δεξιότητες όπως η συναισθηματική αυτό-αποτελεσματικότητα, ο αυτοέλεγχος και η αυτογνωσία. Δεξιότητες οι οποίες μπορούν να αναπτυχθούν μέσα από κατάλληλες δραστηριότητες και πρακτικές. Στα σεμινάρια που διεξάχθηκαν σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την προβληματική ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια και το στοίχημα και να εκπαιδευτούν κατάλληλα έτσι ώστε να αναπτύξουν τις πιο πάνω δεξιότητες.  

Με αφορμή το τέλος του προγράμματος διοργανώνεται ενημερωτική ημερίδα με τίτλο: «Κτίζοντας ένα υγιές μέλλον: Μαθαίνω να ελέγχω τη συμπεριφορά μου» με σκοπό την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων του προγράμματος στο ξενοδοχείο Ajax στη Λεμεσό την Παρασκευή, 1η Φεβρουαρίου και ώρα 7.00 μ.μ. Κύρια ομιλήτρια της ημερίδας θα είναι η Επιστημονική Υπεύθυνη του προγράμματος Δρ. Μηλίτσα Νικηφόρου. Θα ακολουθήσει δεξίωση.   

Οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να απευθύνουν ερωτήσεις και εισηγήσεις σε ένα κλίμα εποικοδομητικής συζήτησης με επίκεντρο το υπεύθυνο παιχνίδι ενώ με την ολοκλήρωση οι παρευρισκόμενοι που επιθυμούν θα λάβουν πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 24 69 40 49 ή στο email mnikiforou@uclan.ac.uk.  

*Λέκτορας Προγράμματος Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










183