Ημερίδα «Η Ευρώπη» στο ΤΕΠΑΚ για μαθητές Λυκείων την Παρασκευή


Στο πλαίσιο των εορτασμών του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτών 2013 και της Ημέρας της Ευρώπης (9 Μαΐου 2013), το νεοσύστατο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EuropeDirect Λεμεσού, που εδρεύει στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου σε συνεργασία  με το Γραφείο Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Δήμου Λεμεσού, διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα «Η Ευρώπη». Η Ημερίδα θα φιλοξενηθεί στους Χώρους του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και του Δήμου Λεμεσού και θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013και ώρα 10:15πμ.

Η Ημερίδα απευθύνεται στους μαθητές Λυκείων της Λεμεσού και αποσκοπεί τόσο στην προώθηση της ενεργούς συμμετοχής των μαθητών σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, όσο και στην ευαισθητοποίηση των μαθητών για τα βασικά τους δικαιώματα, τα οποία απορρέουν μέσα από την ευρωπαϊκή ιθαγένεια. Στο πλαίσιο της Ημερίδας θα γίνει, μεταξύ άλλων, ενημέρωση των παρευρισκομένων για τη λειτουργία του EuropeDirect Λεμεσού καθώς επίσης και για θέματα της Ε.Ε και της δυνατότητας των μαθητών για εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση.

Η Ημερίδα θα είναι παράλληλα και ψυχαγωγική, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους μαθητές και παρευρισκομένους να έρθουν σε επαφή με ένα ευρύ φάσμα ευρωπαϊκών θεμάτων μέσα από μια χαλαρή και συνάμα ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, χαιρετισμούς από τον Γενικό Συντονιστή του

Europe Direct Λεμεσός, Δρ Χαράλαμπο Χρυσοστόμου, τον Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, κ. Γεώργιο Μαρκοπουλιώτη και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Δήμου Λεμεσού, κ. Χάρη Τρίκκη.

Θα ακολουθήσει γιορτή για την Ευρώπη και Έκθεση με Έντυπο Ενημερωτικό Υλικό στο Γραφείο Ευρωπαϊκών Θεμάτων Δήμου Λεμεσού.    

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










157