Ηρακλέους Χριστόδουλος: Ο στρατός είναι μια αγάπη που απέκτησα μετά τα σχολικά μου χρόνια


Ο Ηρακλέους  Χριστόδουλος έχει αποφοιτήσει το 2008 (Α΄ Τεχνική σχολή Λεμεσού) και με νέα εξέταση φέτος στις Παγκύπριες (με τρία μαθήματα πρόσβασης)  έχει εξασφαλίσει θέση στο Τμήμα Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού Ξηράς – Τμήμα Ὀπλων με γενικό βαθμό πρόσβασης 19,98043. «Ο στρατός είναι μια αγάπη που απέκτησα μετά τα σχολικά μου χρόνια» εξομολογείται στο  Paideia news.

 

ΕΡ: Πώς νιώθεις που έχεις πρωτεύσει εξασφαλίζοντας θέση στο Τμήμα Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού Ξηράς – Τμήμα Ὀπλων;

ΑΠ: Νιώθω υπέροχα διότι είναι κάτι που το ήθελα και το πέτυχα.

ΕΡ: Με ποια αφορμή αποφάσισες να ξαναδώσεις παγκύπριες εξετάσεις, εφόσον έχεις αποφοιτήσει το 2008;

ΑΠ: Κατά τη διάρκεια της θητείας μου έβλεπα ότι μου άρεσε ο στρατός. Είναι μια αγάπη που απέκτησα μετά και που δεν είχα υπόψη μου κατά τη διάρκεια των σχολικών χρόνων. Παράλληλα είχα εξασφαλίσει μια θέση στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου και αποφάσισα να πάω για να δω αν μου αρέσει αυτό στο οποίο είχα περάσει. Διαπίστωσα όμως ότι δεν μου άρεσε αυτό που σπούδαζα και έτσι αποφάσισα να δώσω πάλι εξετάσεις στο κλάδο που θέλω πραγματικά να ακολουθήσω.

ΕΡ: Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας σου έκανες φροντιστήρια και σε ποια μαθήματα;

ΑΠ: Παρακολουθούσα Νέα Ελληνικά, μαθηματικά για δυόμισι μήνες, ενώ η Τεχνολογία, επειδή είναι η ειδικότητα με την οποία αποφοίτησα από την Τεχνική Σχολή, ένιωθα ότι δεν χρειαζόμουν κάποιο βοήθημα και διάβαζα μόνος μου.

ΕΡ: Πόσες ώρες αφιέρωνες περίπου στην προετοιμασία σου καθημερινά;

ΑΠ: Καθημερινά, από τον Σεπτέμβρη που άρχισα τα μαθήματα, αφιέρωνα σχεδόν δύο με τρεις ώρες την ημέρα διάβασμα. Ενώ προς το τέλος αφιέρωνα περίπου πέντε με εφτά ώρες την ημέρα.

ΕΡ: Πιστεύεις ότι κάποιος μπορεί κάποιος να αριστεύσει χωρίς κρατικά (ΚΙΕ) ή ιδιωτικά φροντιστήρια;

ΑΠ: Όχι πιστεύω δεν μπορεί να αριστεύσει κανένας χωρίς τη βοήθεια των φροντιστηρίων, διότι στα σχολεία δεν καλύπτεται αναλυτικά και πλήρως όλη η ύλη, όπως καλύπτονται στο φροντιστήριο.

ΕΡ: Έχεις γονείς εκπαιδευτικούς ή που να έχουν σχέση με το επάγγελμα που θα ακολουθήσεις ;

ΑΠ: Όχι κανέναν από τους γονείς μου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










186