Κ. Χατζηγιάννης: Προσπάθεια να καλύψουν και τα κολλέγια οι Διακρατικές Συμφωνίες Κύπρου-Κίνας-Ρωσίας


   ΚΥΠΕ- Η ποιότητα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση δεν είναι διαπραγματεύσιμη, είπε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκος Χατζηγιάννης, σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συζήτησης στην Επιτροπή για την μη εφαρμογή των Διακρατικών Συμφωνιών μεταξύ Κύπρου -Κίνας και Ρωσίας για Αμοιβαία Αναγνώριση Τίτλων Σπουδών στις Ιδιωτικές Σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Κατά τη διακρατική συμφωνία Κύπρου – Κίνας στο τομέα της εκπαίδευσης για αμοιβαία αναγνώριση διπλωμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης δυστυχώς, έχουν εξαιρεθεί τα κολέγια. Ζητήσαμε να γίνουν ενέργειες προκειμένου να επεκταθεί η συμφωνία αυτή με σκοπό να καλυφθούν και τα κολέγια. Νοουμένου ότι αυτά είναι αναγνωρισμένα από τον Φορέα Ποιότητας της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο φορέας είναι απόλυτος σύμφωνος. Τα κολέγια μας έχουν αναβαθμιστεί και ανταποκρίθηκαν κατά μεγάλο βαθμό στις απαιτήσεις του Φορέα Διασφάλισης Ποιότητας», πρόσθεσε.
Ο κ. Χατζηγιάννης είπε ότι η ποιότητα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν είναι διαπραγματεύσιμη.
«Οφείλουμε να προσαρμοστούμε στις σχετικές απαιτήσεις που καθορίζονται μέσα από την νομοθεσία. Γίνονται βήματα μπροστά, γίνονται βήματα καλά, διασφαλίζεται απόλυτα η ποιότητα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μας. Αυτό θα το έχουμε ως κόρη οφθαλμού ενώπιον μας και κατά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο», κατέληξε.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










283