Καθηγήτρια του Πανεπ. Anglia Ruskin τιμήθηκε για τις υπηρεσίες της στη θεραπεία δια της μουσικής


Η καθηγήτρια Helen Odell-Miller τιμήθηκε με τη διάκριση OBE για τις υπηρεσίες της στη θεραπεία δια της μουσικής.

Η καθηγήτρια Odell-Miller διδάσκει θεραπεία δια της μουσικής και είναι διευθύντρια του κέντρου μουσικής και θεραπευτικής αγωγής στο Πανεπιστήμιο Anglia Ruskin που είναι το πρώτο πανεπιστήμιο που προσφέρει μεταπτυχιακό σε αυτό τον κλάδο.

Η έρευνα και οι κλινικές εργασίες της συνέβαλαν στην ανάπτυξη της μουσικής θεραπευτικής ως ενός νέου επαγγέλματος. Είναι γνωστή διεθνώς για τις διαλέξεις και τις δημοσιεύσεις της καθώς και για την εκπαιδευτική της δράση στον κλάδο της θεραπευτικής μουσικολογίας.

Έχει ιδιαίτερα εργαστεί στη χρήση της μουσικής για θεραπευτικούς σκοπούς σε περιπτώσεις άνοιας στη Βρετανία καθώς και για την επίδραση της μουσικής στην ψυχική υγεία των νέων.

Η καθηγήτρια Odell-Miller δήλωσε: Είναι πολύ τιμητική αυτή η διάκριση για μένα και με ενθαρρύνει να εργαστώ περισσότερο με συναδέλφους στο πανεπιστήμιο και αλλού για περαιτέρω κλινική έρευνα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω σχετικά τους ασθενείς με τους οποίους εργάστηκα στο Πανεπιστήμιο Anglia Ruskin, στο Εθνικό Σχέδιο Υγείας και σε άλλους παρόμοιους οργανισμούς.

Το τμήμα Μουσικής και Θεατρικών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Anglia όπου διδάσκει η καθηγήτρια Odell-Miller, εκτός από το μεταπτυχιακό στη Μουσική θεραπευτική, προσφέρει προγράμματα για πτυχίο στη Μουσική και τις Θεατρικές τέχνες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποταθείτε στο Salvatore.Genovesi@anglia.ac.uk     

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










229