Καυκαλιάς: Να μην αφεθούν τα Εσπερινά να λειτουργήσουν ως σχολεία δεύτερης κατηγορίας


Με γραπτή δήλωσή του, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ και μέλος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής Άντρος Καυκαλιάς, τονίζει ότι δεν πρέπει ν’ αφεθούν τα Εσπερινά σχολεία, από σχολεία δεύτερης ευκαιρίας να λειτουργήσουν ως σχολεία δεύτερης κατηγορίας.

 Στη δήλωσή του ο Κ. Καυκαλιάς αναφέρει:  

«Συζητήσαμε σήμερα, στην Επιτροπή Παιδείας τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο θεσμός των εσπερινών σχολείων. Ένας εξαιρετικά χρήσιμος και κοινωνικά επωφελής θεσμός, που δυστυχώς αφέθηκε ξεχασμένος στο περιθώριο, καθότι εδώ και χρόνια λειτουργεί χωρίς αλλαγές και χωρίς την αναγκαία σύγχρονη επιστημονική προσέγγιση, για την εκπαίδευση ενήλικων ατόμων. Λειτουργείακόμα με βάση τους κλάδους, οι οποίοι υπήρχαν πριν δεκαετίες.

Ως ΑΚΕΛ, να υπενθυμίσουμε ότι έχουμε καταθέσει πριν δύο μήνες περίπου και σχετικό έγγραφο στον Υπουργό Παιδείας. Θεωρούμε πως ο θεσμός πρέπει να αναμορφωθεί πλήρως και άμεσα.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων εισηγούμαστε:

  • Τη διαμόρφωση Αναλυτικών Προγραμμάτων που να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαιτερότητες στην εκπαίδευση ενήλικων ατόμων.
  • Τη δημιουργία Νέων Ωρολόγιων Προγραμμάτων.
  • Την παραγωγή κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού.
  • Την ειδική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών που διδάσκουν στα εσπερινά σχολεία.
  • Την ενίσχυση της κτιριολογικής υποδομής των εσπερινών σχολείων όπως επίσης και της τεχνολογικής στήριξης τους.
  • Την παροχή οικονομικής στήριξης και διευκολύνσεων στους μαθητές που φοιτούν στα εσπερινά σχολεία.
  • Την ενίσχυση του τομέα της συμβουλευτικής αγωγής και της ψυχολογικής στήριξης.
  • Τον εκσυγχρονισμό των κανονισμών που αφορούν στη λειτουργία των εσπερινών σχολείων.
  • Τη θεσμοθέτηση σταθερών διευκολύνσεων για τους μαθητές-στρατιώτες.

Δεν πρέπει να αφεθούν τα εσπερινά σχολεία να λειτουργούν από σχολεία δεύτερης ευκαιρίας ως σχολεία δεύτερης κατηγορίας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










246