Ξεσηκωμός! Ενωμένοι να προστατεύσουμε τοΤΕΠΑΚ και τις σπουδές μας


ΤΟΥ ΓΙΑΓΚΟΥ ΒΙΤΣΑΪΔΗ*

Είναι πραγματικά αδιανόητο το τι γίνεται με το προϋπολογισμό του ΤΕΠΑΚ. Είναι πραγματικά λυπηρό να γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες της επίθεσης από την Κυβέρνηση προς ένα δημόσιο πανεπιστήμιο.  

Τα προβλήματα με τον προϋπολογισμό του ΤΕΠΑΚ έχουν ξεκινήσει από το Τμήμα της  Νοσηλευτικής όπου το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου για να γλυτώσει κάποια χρήματα λόγω του ασφυκτικού προϋπολογισμού, διέκοψε τα συμβόλαια 11 αποσπασμένων νοσηλευτικών λειτουργών, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα στα εργαστήρια των νοσηλευτών και στην κλινική τους άσκηση.

Ως Πρόεδρος της Προοδευτικής Κ.Φ. ΤΕ.ΠΑ.Κ, και εκπρόσωπος των φοιτητών συμμετέχω στη Σύγκλητο, παρακολουθώ συνεχώς τις εξελίξεις με πολύ προβληματισμό και βάζω και τα εξής ερωτήματα στους συμφοιτητές μου:

  • Γιατί γίνεται όλη αυτή η επίθεση μόνο στο ΤΕΠΑΚ και στην πρύτανη του για μια λιμουζίνα που δικαιούνται όλοι οι κρατικοί αξιωματούχοι;  Γιατί δεν έγινε ο ίδιος πόλεμος στο Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου;
  • Γιατί παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου;
  • Γιατί παραιτήθηκε ο Διευθυντής  Οικονομικών;
  • Γιατί σε ένα πανεπιστήμιο που η πρύτανής του είναι ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ περιμένουν και τη δική της παραίτηση
  • Γιατί συνεχώς γίνετε θέμα μεταφοράς της Σχολής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου
  • Γιατί αποκόπτουν συνεχώς από το προϋπολογισμό του ΤΕΠΑΚ και τον κάνουν μη βιώσιμο για τις ανάγκες του;
  • Γιατί ένα πανεπιστήμιο που έχει ως επίκεντρό του το φοιτητή ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΟΥΝ;

Η κυβέρνηση  και τα κυβερνώντα κόμματα, δεν στήριξαν ποτέ το ΤΕΠΑΚ και ούτε πρόκειται να τον κάνουν τώρα. Το ξέραμε από παλιά. Το ξέραμε από την αρχή που ιδρυόταν ότι κάποιοι θα το πολεμούσαν και θα προσπαθούσαν να το κλείσουν.

Ως Προοδευτική Κ.Φ. σταθήκαμε δίπλα στην ίδρυση αυτού του Πανεπιστημίου. Βοηθήσαμε στην ανάπτυξή του βάζοντας προτάσεις και διεκδικώντας για τους φοιτητές. Ως Προοδευτική Κ.Φ. υποσχόμαστε ότι θα σταθούμε τροχοπέδη σε αυτούς τους "κύριους" που θέλουν να υποβαθμίσουν την Δημόσια Δωρεάν Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στο τόπο μας.

Καλούμε όλους τους συμφοιτητές μας να συμπορευτούν μαζί μας. Ήρθε ο καιρός που δεν υπάρχει πλέον άλλο περιθώριο. Να αφήσουμε στην άκρη το "ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ", "ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ" "ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ" γιατί όλα αυτά που γίνονται τώρα αφορούν και αυτούς που ασχολούνται και αυτούς που δεν ασχολούνται, και αυτούς που ενδιαφέρονται και αυτούς που δεν ενδιαφέρονται, και αυτούς που βαριόνται και αυτούς που δεν βαριόνται. Όλα αυτά που διεκδίκησε και κέρδισε το φοιτητικό κίνημα εξαφανίζονται. Αυτά που θεωρούσαμε δεδομένα χθες, αύριο δεν θα είναι. Στις 6 Νοεμβρίου στις 09:00 κάθε φοιτητής πρέπει να είναι έξω από την πρυτανεία. Δεν πειράζει αν χάσουμε και ένα μάθημα. Δεν χάθηκε ο κόσμος. Θα χαθεί αν τον αφήσουμε να προχωρά χωρίς να μας ρωτά. Ειλικρινά φοβάμαι για όλα αυτά που θα γίνουν για εμάς χωρίς εμάς.

Γι' αυτό την Τετάρτη πρέπει να ακουστεί από όλους του φοιτητές του ΤΕΠΑΚ ότι:

"Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΝΑ ΠΟΥΛΕΙΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΙΕΤΕ " 

Εμπρός λοιπόν να θυμηθούμε τον ΝΟΕΜΒΡΗ του '73

Εμπρός λοιπόν για ΜΟΡΦΩΣΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ

*Πρόεδρος Προοδευτικής Κ.Φ. ΤΕ.ΠΑ.Κ.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










126