Μαρίνα Χατζήκυριακου: Θεατρολογία Vs Δημοσιογραφία, σημειώσατε 2!


Μεταξύ Θεατρολογίας και Δημοσιογραφίας η Μαρίνα Χατζηκυριάκου του Κωνσταντίνου και της Αντωνίας, επέλεξε τη δημοσιογραφία και πέτυχε το στόχο της να εξασφαλίσει θέση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Όμως κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μείνει στο νησί μας, αλλά θα μεταβεί στην Ελλάδα για σπουδές και συγκεκριμένα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Paideia–Νews.

«Προς το παρόν θα κρατήσω τη θέση μέχρι να βγουν και τα αποτελέσματα στην Ελλάδα», μας είπε για να προσθέσει ότι «μάλλον εκεί θα πάω, αφού σκοπεύω να φοιτήσω στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο». Δηλώνει ιδιαίτερα χαρούμενη γιατί πέτυχε στην πρώτη της επιλογή που ήταν η δημοσιογραφία στην οποία κατέληξε ως επιλογή αφού σκέφθηκε μεταξύ δυο. Είχα να επιλέξω μεταξύ Θεατρολογίας και Δημοσιογραφίας», ανέφερε και τελικά κατέληξα στη δεύτερη επιλογή.

Αποφοίτησε από τι Λύκειο Παλιομετόχου Μ. Κοτσόφτα και Α. Παναγίδη με βαθμό απολυτηρίου 19,33. Βασικά, όπως δήλωσε, έχασε κάπως στην Ιστορία, όπου στις Παγκύπριες έγραψε μόνο 15.

Η μητέρα της Μαρίνας, είναι φιλόλογος και διδάσκει στο Γυμνάσιο Ακακίου, ενώ ο πατέρας είναι ιδιοκτήτης ταβέρνας. Η βοήθεια που είχε από τη μητέρα της, παρόλο που δεν διδάσκει σε Λύκειο, ήταν ανεκτίμητη, όπως δήλωσε: «Η μητέρα μου ήταν πάντοτε δίπλα μου. Με καταλάβαινε, όποτε τη χρειαζόμουν με βοηθούσε, ιδιαίτερα στα Νέα Ελληνικά», συμπλήρωσε.

Στην πορεία της προς την κορυφή, χρειάστηκε ουσιαστικά μόνο φέτος να παρακολουθήσει ιδιαίτερα μαθήματα. «Πέρσι έκανα μόνο Αρχαία. Φέτος παρακολούθησα εκτός από Αρχαία, Νέα Ελληνικά, Ιστορία και Γερμανικά». Πιστεύει ότι τα φροντιστήρια τη βοήθησαν πολύ, όπως και οι καθηγητές της, τόσο στο σχολείο, όσο και στα ιδιαίτερα. «Στα φροντιστήρια διέθεσα έξτρα χρόνο για να προσπαθήσω περισσότερο στην εξεταζόμενη ύλη και νιώθω τυχερή που είχαν τόσο καλούς καθηγητές, στο Λύκειο, αλλά και στα φροντιστήρια», κατέληξε.

Η Μαρίνα ήταν αρκετά δραστήρια στο Λύκειο και έτυχε πολλών διακρίσεων. Φέτος πήρε το 1ο βραβείο σε διαγωνισμό φωτογραφίας, κάτι που είναι βασικό στη δημοσιογραφία, καθώς και στο Θέατρο του σχολείου της. Εξάλλου, μαζί με συμμαθητή της πήρε έπαινο για τη δραματοποίηση στίχων του Κώστα Μόντη. Τέλος, είχε το πιο ψηλό Δ.Δ.Κ., δηλαδή Δράση-Δημιουργικότητα-Κοινωνική Προσφορά.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










770