Με 35 ψήφους υπέρ και 20 κατά αναβλήθηκε η συζήτηση της εναλλακτικής εισδοχής στα δημ. πανεπιστήμια


Με 35 ψήφους υπέρ, 20 εναντίον και μιας αποχής η Ολομέλεια της Βουλής ανέβαλε τη συζήτηση του θέματος της εναλλακτικής εισδοχής στα δημόσια πανεπιστήμια.

  Την πρόταση για αναβολή έκανε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Φύτος Κωνσταντίνου ο οποίος είπε ότι δεν έχει εξαντληθεί ο διάλογος τονίζοντας ότι μετά υπάρχουν περιθώρια για συμφωνία .

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Νίκος Τορναρίτης ανέφερε ότι το θέμα εξετάζεται τα τελευταία 4 χρόνια έχει εξαντληθεί και η αναβολή της έγκρισης του αδικεί το 18% των παιδιών των ιδιωτικών σχολείων.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαίδης  είπε ότι δεν έγινε διάλογος ούτε με τους γονείς ούτε και με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις. Κατηγόρησε το Υπουργείο Παιδείας ότι είχε άτεγκτη στάση και πρόσθεσε ότι την ευθύνη για τη αναβολή την έχει το Υπουργείο Παιδείας και ο ΔΗΣΥ.  

Η βουλευτής του ΔΗΚΟ Αθηνά Κυριακίδου ανέφερε ότι το θέμα συζητείται τα τελευταία 6-7 χρόνια και το Υπουργείο Παιδείας γνωρίζει πολύ καλά τις απόψεις μας. «Η αναβολή θα αδικήσει τα παιδιά της τελευταίας τάξης των ιδιωτικών σχολείων» τόνισε και είπε ότι δεν ψηφίζει υπέρ της αναβολής.     

Το θέμα θα συζητηθεί τον Ιούνιο με τη νέα σύνθεση της Βουλής που θα προκύψει μετά τις βουλευτικές εκλογές




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










178