Με την μπαλάντα «Αν με θυμάσαι» η Κύπρος στην Γιουροβίζιον


Το τραγούδι “Αν με θυμάσαι” με ερμηνεύτρια τη Δέσποινα Ολυμπίου, που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον 58ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, παρουσιάστηκε σήμερα το απόγευμα στο ευρύ κοινό.

Το βίντεο με την κυπριακή συμμετοχή προβλήθηκε στο κοινό στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο των Κεντρικών Γραφείων της Cyta στη Λευκωσία. Η προβολή του τραγουδιού έγινε στο πλαίσιο ζωντανής σύνδεσης με την εκπομπή του ΡΙΚ “ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΡΙΚ”.

Στη διάσκεψη παρέστη η φετινή εκπρόσωπος της χώρας μας στο διαγωνισμό Δέσποινα Ολυμπίου, καθώς και οι δημιουργοί του τραγουδιού, ο συνθέτης Ανδρέας Γεωργαλλής και ο στιχουργός Ζήνων Ζιντίλης. Το τραγούδι “Αν με θυμάσαι” είναι μπαλάντα με ελληνικό στίχο.

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ κ. Θέμης Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι  το ΡΙΚ συμμετέχει και φέτος στον 58ο  διαγωνισμό τραγουδιού Eurovision ύστερα από σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου το οποίο ασφαλώς έλαβε σοβαρά υπόψη την οικονομική κρίση και τον περαιτέρω περιορισμό των εσόδων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και έδωσε εντολή για ουσιαστικές εξοικονομήσεις στον προϋπολογισμό για τη συμμετοχή μας.

Ανέφερε επίσης ότι εδώ και 60 σχεδόν χρόνια ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision καθηλώνει εκατοντάδες εκατομμύρια τηλεθεατές και εκτός από διαγωνισμός είναι  συνάμα μια γιορτή της μουσικής δημιουργίας, της συναδέλφωσης και της συνεργασίας μεταξύ των 74 δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών σταθμών που είναι μέλη της Οργάνωσης EBU.  Τόση είναι η δύναμη και η απήχηση αυτού του θεσμού, που και η ίδια η λέξη «Eurovision» η οποία χρησιμοποιείται από τα μέλη της EBU για να προσδιορίζει την ανταλλαγή προγραμμάτων και ειδήσεων έχει ταυτιστεί μόνιμα με το διαγωνισμό τραγουδιού.

Στο δικό του χαιρετισμό ο Ανώτερος Διευθυντής Μάρκετινγκ της Cyta κ. Γιάννης Σουρουλλάς εξέφρασε τη χαρά του που η Cyta και συγκεκριμένα η Cytamobile-Vodafone θα στηρίξει την προσπάθεια για συνέχιση του δημοφιλούς θεσμού του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision. Στις δύσκολες στιγμές που περνά ο τόπος μας, πρόσθεσε, ο διαγωνισμός αυτός έρχεται να δώσει μια χαρούμενη νότα στη ζωή μας.


Ο κύριος Σουρουλλάς ευχαρίστησε το ΡΙΚ για την ευκαιρία που έδωσε στη Cyta και στη Cytamobile-Vodafone να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή.  Ευχαρίστησε επίσης και συνεχάρη τους δημιουργούς του τραγουδιού μας, Ζήνωνα Ζιντίλη, στιχουργό και Ανδρέα Γεωργαλλή, συνθέτη, καθώς επίσης και τη δημοφιλή ερμηνεύτρια του τραγουδιού, Δέσποινα Ολυμπίου, στην οποία ευχήθηκε καλή επιτυχία.

H  Cytamobile-Vodafone είναι ο ενδυναμωτής της προσπάθειας της Κυπριακής συμμετοχής στον 58ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, γιατί η δύναμη της μουσικής δίνει μια επιπλέον ώθηση για έμπνευση και δημιουργία. Το ήθος, το πάθος και ο επαγγελματισμός είναι αξίες που η Cytamobile-Vodafone μοιράζεται με όλους τους συντελεστές και αυτά αποτέλεσαν το εφαλτήριο για τη συνεργασία αυτή.

O φετινός διαγωνισμός διεξάγεται στο Μάλμο της Σουηδίας στις 14, 16 και 18 Μαΐου, μετά τη νίκη της Λορήν πέρσι στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, με το τραγούδι “EUPHORIA”. Συμμετέχουν 39 χώρες.

Η Κύπρος συμμετέχει στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιτελικού στις 14 Μαΐου μαζί με τις ακόλουθες 15 χώρες:

Aυστρία, Κροατία, Δανία, Εσθονία, Ολλανδία, Σλοβενία, Ρωσία, Ουκρανία, Λευκορωσία, Βέλγιο, Ιρλανδία, Λιθουανία, Μολδαβία, Μαυροβούνιο και Σερβία.

Η Ελλάδα συμμετέχει στο δεύτερο μισό του δεύτερου ημιτελικού στις 16 Μαΐου μαζί με τις ακόλουθες 16 χώρες:

Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Φιλανδία, Ισλανδία, Λετονία, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Μάλτα, Σαν Μαρίνο, Αλβανία, Αρμενία, Γεωργία, Ουγγαρία, Ισραήλ, Νορβηγία, Ρουμανία, Ελβετία.

H τελική σειρά εμφάνισης των χωρών θα αποφασιστεί από τον σκηνοθέτη της διοργάνωσης. Η αλλαγή αυτή στο φετινό κανονισμό προκάλεσε τη δυσαρέσκεια και στη συνέχεια την αποχώρηση της Τουρκίας.

Η Δέσποινα Ολυμπίου έχει προσκληθεί από την ΕΡΤ στη βραδιά επιλογής της ελληνικής συμμετοχής, στη διάρκεια της οποίας  θα ερμηνεύσει επί σκηνής το τραγούδι της Κύπρου. Η επιλογή του ελληνικού τραγουδιού θα γίνει τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013, στις 21:30 το βράδυ και θα μεταδοθεί απευθείας από το ΡΙΚΔΥΟ.

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










157