Μεταπτυχιακό (Master) για τα αθλητικά ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας


Ένα μοναδικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα Master για τα Αθλητικά ΜΜΕ (Sports Media), ξεκινά το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, από την ακαδημαϊκή χρονιά 2015 – 16, σε συνεργασία  με το Ευρωπαϊκό τμήμα της AIPS  η οποία είναι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αθλητικού Τύπου. Η AIPS Europe, εκφράζει περισσότερους από 55.000 επαγγελματίες  αθλητικογράφους από 48 χώρες.

Σε ειδική τελετή  στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, παρουσία της ηγεσίας της AIPS και του Πανεπιστημίου, παρουσιάστηκε αυτό το πρόγραμμα, που για πρώτη φορά ενώνει την πανεπιστημιακή γνώση με την επαγγελματική εμπειρία, προσφέροντας ανεκτίμητες γνώσεις στους φοιτητές, αλλά και τους επαγγελματίες δημοσιογράφους, γραφίστες, σκηνοθέτες, εικονολήπτες, παραγωγούς  σε όλα τα ηλεκτρονικά  μέσα, που θα θελήσουν να το παρακολουθήσουν.

«Πρόκειται για σημαντικό γεγονός, για το Πανεπιστήμιο μας και την Κύπρο», τόνισε ο Δρ. Νίκος Περιστιάνης, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Για να επισημάνει επίσης τη σπουδαιότητα που θα έχει η εφαρμογή της εξ ‘ αποστάσεως μάθησης  σε αυτό το πρόγραμμα. «Θα ενώσουμε μέσα από αυτό το πρόγραμμα όλο τον κόσμο. Σε συνεργασία με την AIPS Europe, θα φέρουμε στον τόπο μας τους κορυφαίους σε κάθε ειδικότητα στον χώρο του Αθλητικού Τύπου, ανοίγοντας διάπλατα ένα παράθυρο για φοιτητές από όλο τον κόσμο», πρόσθεσε.

Ο Γιάννης Δάρρας, πρόεδρος της AIPS Europe και αντιπρόεδρος της ΑIPS τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό που αυτό το πρόγραμμα ξεκινά από την Κύπρο. «Πουθενά  σε όλο τον κόσμο δεν υπάρχει παρόμοιο πρόγραμμα. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έδειξε όλη την απαιτούμενη ευελιξία  για την εφαρμογή του. Προχωράμε μαζί », επισήμανε, προσθέτοντας τον θετικό ρόλο της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου, για την πραγματοποίηση αυτού του προγράμματος.

Η υπεύθυνη του Προγράμματος – θα ενταχθεί κάτω από την ενότητα  Επικοινωνίας και Ηλεκτρονικά μέσα -   στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Τάουντι Παπαϊωάννου, αναφέρθηκε  στην τεχνολογική επανάσταση  στην μάθηση εξ΄ αποστάσεως, τονίζοντας πως παρά την οικονομική κρίση, το πρόγραμμα για τα ψηφιακά ΜΜΕ,  συνέβαλε αποφασιστικά στην αλλαγή του   τρόπου λειτουργίας στον Τύπο  της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το πρόγραμμα θα προσφέρεται επίσης με συμβατικό τρόπο σε κανονικές παραδόσεις  που  θα  διαρκούν  16 μήνες μέχρις ότου ο φοιτητής ολοκληρώσει τις σπουδές του.

Ορισμένα από τα πολύ ενδιαφέροντα  μαθήματα που θα μπορούν να παρακολουθήσουν οι φοιτητές/επαγγελματίες του χώρου ως υποχρεωτικά ή προαιρετικά, είναι:

Διαχείριση Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, Ραδιοτηλεοπτικά και Δικτυωτά Δικαιώματα Μετάδοσης, Ρεπορτάζ στα  Ηλεκτρονικά και Ιντερνετικά  ΜΜΕ, Παραγωγή  Τηλεόρασης, Ραδιοφώνου και Web για Αθλητικά Γεγονότα, Κάλυψη Ολυμπιακών Αγώνων, Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, Παγκόσμια Κύπελλα άλλων αθλημάτων, Champions League,Υπηρεσίες  Τύπου, διαδικασίας διαπίστευσης σε Μεγάλα Αθλητικά Γεγονότα κλπ.

«Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες αθλητικούς συντάκτες μέλη της AIPS, κυρίως της νεώτερης γενιάς να το παρακολουθούν με ειδικές προϋποθέσεις, έτσι ώστε να συμπληρώσουν με την εμπειρία τους με πανεπιστημιακή γνώση, αποκτώντας με αυτό τον τρόπο περισσότερα εφόδια για την καριέρα τους στην χώρα τους ή στη διεθνή αγορά αθλητικών γεγονότων» πρόσθεσε ολοκληρώνοντας την εκδήλωση, ο δρ.Νίκος Καρτακούλης, αντιπρόεδρος διαπανεπιστημιακών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










148