Μέτωπο Η.Β. : Μποϊκατάρετε την εκπαιδευτική έκθεση του British Council. Στηρίζει το ψευδοκράτος


Με ανακοίνωσή του, το Μέτωπο ΗΒ, καλεί το κοινό της Κύπρου όπως και πέρσι, να μποϊκοτάρει την εκπαιδευτική έκθεση  που διοργανώνει του British Council στη Λευκωσία. Σε ανακοίνωση του με αφορμή τη διοργάνωση εκπαιδευτικής έκθεσης από το British Council στα κατεχόμενα, το Μέτωπο Η.Β. αναφέρει:

«Μετά από ενημέρωση που είχαμε από ιδιώτη που δραστηριοποιείται στον τομέα την περασμένη Κυριακή και αφού διασταυρώσαμε τις πληροφορίες, προς απογοήτευσή μας διαπιστώσαμε πως το British Council διοργανώνει ξεχωριστή έκθεση των Βρετανικών πανεπιστήμιων στη κατεχόμενη Λευκωσία για άλλη μια φορά. Αυτό επιβεβαιώνεται και από σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε σχετική καταγγελία που έκανε Ευρωβουλευτής της χώρας μας. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στις 12 Νοεμβρίου 2013, μία μέρα πριν την καθιερωμένη έκθεση στις ελεύθερες περιοχές. Στη φετινή προκλητική ενέργεια του British Council συμμετέχουν 18 πανεπιστήμια, πολλά εκ των οποίων είναι ιδιαίτερα δημοφιλή μεταξύ των Κυπρίων φοιτητών.

Έπειτα και από την ίδρυση ξεχωριστού παραρτήματος και το άνοιγμα  ξεχωριστού γραφείου στη κατεχόμενη Λευκωσία, το British Council φαίνεται πως στηρίζει φανερά πλέον το ψευδοκράτος και προκαλεί την κοινή γνώμη, αγνοώντας επιδεικτικά τις πραγματικότητες της Κύπρου, το άλυτο Κυπριακό ζήτημα και σαφώς τις αντιδράσεις των Ελλήνων της Κύπρου που για χρόνια το χρυσοπληρώνουν. Η φτηνή δικαιολογία περί διευκόλυνσης των Τουρκοκυπρίων δεν μας πείθει αφού κατά τα προηγούμενα χρόνια, όταν οι εκθέσεις γίνονταν αποκλειστικά στις ελεύθερες περιοχές , οι Τουρκοκύπριοι συμμετείχαν δίχως κανένα πρόβλημα ή περιορισμό.

 

Ως ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου επιθυμούμε να επαναλάβουμε την εκστρατεία που διοργανώσαμε μέσα σε ελάχιστο χρόνο, το Νοέμβριο του 2012, με απώτερο σκοπό την ακύρωση της εν λόγω έκθεσης στα κατεχόμενα εδάφη μας ή τουλάχιστον την απόσυρση των πανεπιστημίων που συμμετέχουν. Έχουμε ήδη αποστείλει σχετικές επιστολές διαμαρτυρίας προς το British Council, τα πανεπιστήμια που συμμετέχουν στην έκθεση καθώς και ενημερωτική επιστολή προς το Υπ. Εξωτερικών.  Πέρσι με την πρωτοβουλία που ανέλαβε το ΜΕΤΩΠΟ πετύχαμε την κινητοποίηση άλλων οργανωμένων συνόλων αλλά και απλών φοιτητών, με αποτέλεσμα την απόσυρση μικρού αριθμού πανεπιστημίων από την εκδήλωση. Δυστυχώς όμως οι νεο-αποικιοκράτες δεν λένε να εγκαταλείψουν την προσπάθειά τους, εμμένοντας σε προκλητικές και διχαστικές συμπεριφορές.

 

Το ΜΕΤΩΠΟ καλεί όλα τα οργανωμένα σύνολα, τις φοιτητικές παρατάξεις, τους συνδέσμους των Κυπρίων φοιτητών στα διάφορα Βρετανικά πανεπιστήμια και τις αρμόδιες υπηρεσίες, ιδιαίτερα του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, αλλά και όλους τους φοιτητές ατομικά να συνασπιστούν και να αναλάβουν οργανωμένη δράση άμεσα ώστε να δοθεί ένα τέλος στην υπόθεση οριστικά. Διευκρινίζουμε ότι δεν αμφισβητούμε το δικαίωμα στην εκπαίδευση όλων των νόμιμων κατοίκων της Κυπριακής Δημοκρατίας συμπεριλαμβανομένων και των Τουρκοκυπρίων, εφόσον όμως αυτό ασκείται διαμέσου της μόνης νόμιμης και αναγνωρισμένης κρατικής οντότητας της νήσου, αυτής της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

 

Απαιτούμε, όπως το British Council σταματήσει τις προκλητικές εκδηλώσεις στα κατεχόμενα. Σε αντίθετη περίπτωση η Βουλή πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να νομοθετήσει για την επιβολή κυρώσεων σε όσους οργανισμούς υπονομεύουν την υπόσταση του κράτους μας. Επίσης καλούμε το κοινό, όπως και πέρσι, να μποϊκοτάρει την εκδήλωση του British Council στην ελεύθερη Λευκωσία, στις 13 Νοεμβρίου. Τέλος αναμένουμε τη δυναμική αντίδραση των ιδιωτών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της παροχής υπηρεσιών σε συνεργασία με τα Βρετανικά πανεπιστήμια και το British Council. Η αξιοπρέπεια της χώρας μας πρέπει να είναι ύψιστη προτεραιότητα. Η ανοχή της παρανομίας, για χάρη των καλών επαγγελματικών σχέσεων με τέτοιους οργανισμούς, είναι καταδικαστέα.»

 

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










148