Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται ότι θα παίρνουμε βιβλία από την Ελλάδα


Με αυτά τα δεδομένα και αν όλα κυλήσουν ομαλά, ο κύριος όγκος βιβλίων θα φθάσουν στην Κύπρου το πρώτο ή το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτώβρη. Όμως οι προβλέψεις δεν ευοίωνες.

Ήδη παρατηρείται μια καθυστέρηση 20 ημερών στη διαδικασία της εκτύπωσης και αυτό λόγω έλλειψης χαρτιού. Με τα περσινά αποθέματα του χαρτιού άρχισε η εκτύπωση κάποιων βιβλίων. Όπως σημειώνεται σε αθηναϊκά δημοσιεύματα, ενώ πέρσι στις αρχές Αυγούστου, τα πλείστα βιβλία είχαν διανεμηθεί στα σχολεία, φέτος, η διοίκηση του ΟΕΔΒ δεν είχε παραγγείλει το χαρτί για να τυπωθούν τα σχολικά εγχειρίδια! Ήδη στην Ελλάδα όλοι είναι προετοιμασμένοι να αρχίσουν τη σχολική χρονιά έχοντας σε πολλά μαθήματα φωτοτυπίες αντί βιβλία.
Μόλις στις 2 Αυγούστου ανακοινώθηκε ο διαγωνισμός «για προμήθεια χαρτιού εκτυπώσεων από 100% χημικό πολτό 80γρ. σε ρόλλους και σε φύλλα και χαρτονιού velvet εξωφύλλων με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης για τα βιβλία του σχολικού έτους 2011- 2012 και ορισμός σχετικώς επιτροπής».

Σημειώνεται ότι φέτος είναι η πρώτη χρονιά που η Κυπριακή Δημοκρατία θα πληρώσει (γύρω στα δυόμισι εκατομμύρια ευρώ) για τα βιβλία που θα λάβει από την Ελλάδα.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










253