Μέχρι τις 9 Οκτωβρίου οι εγγραφές στα Επιμορφωτικά Κέντρα του Υπουργείου Παιδείας


Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού υπενθυμίζει ότι συνεχίζονται οι εγγραφές στα Επιμορφωτικά Κέντρα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και θα διαρκέσουν  μέχρι τις  9 Οκτωβρίου 2017 . Παράταση εγγραφών δε θα υπάρξει. Τα μαθήματα αναμένεται να αρχίσουν  γύρω στις 23 Οκτωβρίου 2017. Παρακαλείται  το κοινό, όπως ενημερωθεί από την ιστοσελίδα www.moec.gov.cy/epimorfotika.  Oι δηλώσεις εγγραφής στα διάφορα προσφερόμενα θέματα θα γίνονται μόνοηλεκτρονικά στην πιο πάνω ιστοσελίδα.  Το πρόγραμμα για τη σχολική χρονιά 2017-2018, όπως και όλες οι σχετικές πληροφορίες είναι διαθέσιμες μόνο σεηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα των Επιμορφωτικών Κέντρων. www.moec.gov.cy/epimorfotika

 Όπως είναι γνωστό, τα Επιμορφωτικά Κέντρα αποτελούν σήμερα το μεγαλύτερο πρόγραμμα Επιμόρφωσης Ενηλίκων  και απευθύνονται σε όλους τους κατοίκους της Κύπρου, ηλικίας 15 ετών και άνω. Λόγω της ποιότητας της εργασίας, της ποικιλίας των θεμάτων και των χαμηλών διδάκτρων, το πρόγραμμα αγκαλιάστηκε με θέρμη από το πλατύ κοινό της Κύπρου. Πάνω από 25000 άτομα ετησίως συμμετέχουν στα προγράμματα των Επιμορφωτικών Κέντρων.

 Τα μαθήματα προσφέρονται σε 24 συναντήσεις τον χρόνο,  μια συνάντηση  τη βδομάδα, διάρκειας 90 λεπτών. Κάθε άτομο μπορεί να παρακολουθήσει όσα θέματα επιθυμεί συμπληρώνοντας ξεχωριστή δήλωση για κάθε θέμα.   Επιμορφωτικά Κέντρα λειτουργούν, τόσο στις πόλεις όσο και στην ύπαιθρο, κατά τις πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες, σε  κτήρια των σχολείων ή σε εξαιρετικές περιπτώσεις σε άλλους κατάλληλους χώρους.

 Τα δίδακτρα, μετά από έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου, από τη  σχολική χρονιά 2017-2018, καθορίζονται  στα €55 τόσο για την  πόλη  όσο και για την  ύπαιθρο, για όλα τα θέματα. Τα Μέλη που θα παρακολουθήσουν μαθήματα τόσο στην πόλη όσο και στην ύπαιθρο και γεννήθηκαν πριν την 31η Οκτωβρίου 1952 θα πληρώνουν τα μισά δίδακτρα (€27.50).  Σε κοινότητες με πληθυσμό κάτω των 500 κατοίκων τα δίδακτρα καθορίζονται στα €27.50 ευρώ και για τα άτομα που γεννήθηκαν πριν την 31η Οκτωβρίου 1952 στα €13.75.                                                        

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter


69