Ν. Αναστασιάδης:Ιστορική μέρα για το εκπαιδευτικό σύστημα. Θα διορίζονται εκπαιδευτικοί που αξίζουν


«Σήμερα δεν είναι υπερβολή να πω πως είναι μία ιστορική μέρα για το εκπαιδευτικό μας σύστημα, καθώς η Βουλή ενέκρινε το νομοσχέδιο για την καθιέρωση νέου συστήματος διορισμού εκπαιδευτικών στη δημόσια εκπαίδευση. Με το νέο σύστημα, το οποίο αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στον μεγάλο στόχο της μεταρρύθμισης στη δημόσια εκπαίδευση, καταργείται επιτέλους ο απηρχαιωμένος κατάλογος διοριστέων».

Αυτά αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης  

«Το νέο καινοτόμο σύστημα δεν αναγνωρίζει μόνο το χρόνο κατάθεσης του πτυχίου ως προσόν, αλλά εκσυγχρονίζει εκ βάθρων όλη τη διαδικασία, παρέχοντας τη δυνατότητα στους καλύτερους να παίρνουν θέση στην έδρα.

Θα διορίζονται οι εκπαιδευτικοί που αξίζουν και οι μαθητές μας θα μπορούν να έχουν τους εκπαιδευτικούς που τους αξίζουν.

Το νέο σύστημα είναι αποτέλεσμα μακράς μελέτης και επίμονου διαλόγου με όλους τους κοινωνικούς φορείς και τα κόμματα. Θέλω θερμά να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους για τη συμβολή τους.

Ιστορική καθίσταται η σημερινή μέρα και για τον εκσυγχρονισμό του τομέα της Δικαιοσύνης, καθώς στη σημερινή της σύνοδο η Βουλή ενέκρινε και το νομοσχέδιο για τη σύσταση του Διοικητικού Δικαστηρίου.

Η σύσταση του Διοικητικού Δικαστηρίου αποτελούσε μέρος του προγράμματος διακυβέρνησης που κατέθεσα ενώπιον των πολιτών.

Εκφράζω τη βεβαιότητα ότι η λειτουργία του Διοικητικού Δικαστηρίου θα συμβάλει στην καλύτερη και ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης στον τόπο μας.

Θα ήθελα και για αυτή τη σημαντική μεταρρύθμιση να εκφράσω την ικανοποίησή μου προς την Βουλή, τους κοινωνικούς φορείς και τα κόμματα που συνέβαλαν στη διαμόρφωση της τελικής πρότασης».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










230