Νέα σφοδρή επίθεση του Πρύτανη Χριστοφίδη εναντίον της Κυβέρνησης


Νέα, ανοιχτή και σφοδρή επίθεση κατά της Κυβέρνησης εξαπέλυσε απόψε Παρασκευή ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνος Χριστοφίδης.

Μιλώντας στη διάρκεια  της Τελετής Αποφοίτησης των Μεταπτυχιακών Φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου κατηγόρησε ευθέως την Κυβέρνηση ότι στις διαπραγματευτική ομάδα με την τρόικα, διόρισε άτομα χωρίς άριστες γνώσεις στα οικονομικά, με αποτέλεσμα να υπάρχει σήμερα ο κίνδυνος, το χρέος μας. να μην είναι βιώσιμο.

Ακολούθως, αφού έκανε αναφορά στη μείωση του προϋπολογισμού του Πανεπιστημίου από τα 87 εκατομμύρια που ήταν πέρσι σε 66 εκατομμύρια φέτος, χρησιμοποίησε αρκετές φορές τις λέξεις «τότε» και «σήμερα» για να δώσει έμφαση στην δεινή οικονομική που βρίσκεται  η Κύπρος για την οποία όπως είπε, ευθύνη και η πολιτική ηγεσία.

Απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στις επικρίσεις που δέχτηκε, κυρίως από το ΑΚΕΛ  σε δηλώσεις και συνεντεύξεις του ο Πρύτανης είπε ένα  Πανεπιστήμιο που σιωπά για να εξασφαλίσει  μερικά εκατομμύρια ευρώ, δεν αξίζει  να υπάρχει.

Στη συνέχεια κάλεσε όλους τους υποψηφίους να δεσμευτούν ότι αν εκλεγούν θα τελειώσει έγκαιρα και η Βιβλιοθήκη που αναφέρεται στην Πανεπιστημιούπολη.

Ακολούθως τόνισε ότι θα βγούμε από την οικονομική κρίση αν το Πανεπιστήμιο αντέξει, αφού είναι ο Οργανισμός που φέρνει στην Κύπρο τα περισσότερα χρήματα από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Καταλήγοντας τόνισε ότι σύνθημα μας πρέπει να είναι τρεις λέξεις, γνώση, έρευνα, καινοτομία.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










224