ΝΕΔΗΣΥ: Καλούμε τους μαθητές της Κύπρου να μην συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις της ΠΣΕΜ


Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού, σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι «κατόπιν των πρόσφατων διαβεβαιώσεων του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσου Μητσόπουλου για περαιτέρω αναβολή στην επιβολή κομίστρων για την μεταφορά μαθητών με λεωφορεία, θεωρεί τη λήψη δυναμικών μέτρων από την πλευρά του οργανωμένου μαθητικού κινήματος αχρείαστη».

Συνεχίζοντας σημειώνει:

 «Ως ΝΕΔΗΣΥ κρίνουμε πως μια τέτοια ενέργεια ικανοποιεί απόλυτα το μαθητικό κίνημα του τόπου. Παράλληλα, είναι αντιληπτό ότι οι οικονομικές συνθήκες στον τόπο μας, δεν επιτρέπουν τη δαπάνη απλώς και μόνο για χάριν του λαϊκισμού, ιδιαίτερα όταν η παιδεία έχει σωρεία από τομείς που πάσχουν εξαιτίας της κακοδιαχείρισης, της απελθούσας κυβέρνησης.

Έχουμε προτείνει την αντιστοίχιση του δικαιώματος δωρεάν μεταφοράς με λεωφορείο, με το δικαίωμα των γονέων ή κηδεμόνων για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Συνεπώς, χωρίς ιδιαίτερο κόστος το κράτος μπορεί να δώσει στα άτομα τα οποία διαθέτουν τα αντίστοιχα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια αυτή την ευκαιρία, ενώ οι υπόλοιποι μαθητές θα κληθούν να καταβάλουν τα μειωμένα κατά 50% μαθητικά αγώγια.

Εν κατακλείδι καλούμε τους μαθητές των Λυκείων, Τεχνικών Σχολών και εξατάξιων Γυμνασίων ολόκληρης της επικράτειας της Κύπρου, να ΜΗΝ συμμετάσχουν στις προγραμματισμένες, από την Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών, κινητοποιήσεις. Επίσης, καλούμε την ίδια την ΠΣΕΜ να αποφύγει να εντάξει τις κορυφαίες μαθητικές διεκδικήσεις στην σφαίρα της εξυπηρέτησης μικροκομματικών συμφερόντων και να  ακολουθήσει  το δρόμο  της σύνεσης και της ακεραιότητας".

*Σημειώνεται ότι η ΠΣΕΜ έχει προγραμματίσει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εόες τις επαρχίες αυριο Πεμπτη στις 10.30 και στις 11.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










131