ΝΕΔΗΣΥ: Όχι σε λαϊκισμούς και εξάρσεις για τα κόμιστρα των μαθητών


Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού με ανακοίνωσή της εκφράζει την ευαρέσκεια της για την περαιτέρω μείωση στα κόμιστρα των λεωφορείων. Όπως τονίζει «αυτή η προσπάθεια βοηθάει στην μείωση του οικονομικού βάρους στις οικογένειες των μαθητών». Παρατηρεί επίσης ότι σε ισχύ παραμένουν ρυθμίσεις για δωρεάν διακίνηση επιλεγμένων ομάδων. 

Και συνεχίζει:

«Η ΝΕΔΗΣΥ επικροτεί την προσπάθεια που καταβάλλεται από την κυβέρνηση για άμβλυνση του μεταφορικού κόστους παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζει ο τόπος. Το κόστος για το ενιαίο εισιτήριο καθορίζεται στα €10 ετησίως. Έχουν ωριμάσει οι καιροί, ούτως ώστε οι εμπλεκόμενοι φορείς να τροχοδρομήσουν την προώθηση εκείνου του επιπέδου της παιδείας, που να θέτει τις βάσεις για την αναγκαιότητα της χρήσης των δημόσιων συγκοινωνιών. Ένα γεγονός το οποίο θα προσδώσει άλλη δυναμική τόσο στις δημόσιες συγκοινωνίες όσο και στην πιο ορθολογιστική κατανομή των χρημάτων του φορολογούμενου πολίτη.

Η ΝΕΔΗΣΥ θεωρεί πως καμιά μαξιμαλιστική στάση, όπως το κλείσιμο των σχολείων και οι υποκινούμενες κινητοποιήσεις, δύνανται να αποδώσουν οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα για τους μαθητές και για τον τόπο γενικότερα. Χρειάζεται και είναι ορθότερο να γίνονται πλέον ενέργειες που να ωφελούν τον τόπο μας και όχι να ποδοπατούνται από λαϊκισμούς και εξάρσεις, όπως φαίνεται να γίνεται από την ελεγχόμενη κομματική διαχείριση της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










177