Ο Α. Καυκαλιάς κάλεσε τον Υπ. Παιδείας να ενημερώσει για τις θέσεις του επί του εγγράφου του ΔΝΤ


Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άντρος Καυκαλιάς κάλεσε τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού να ανοίξει τα χαρτιά του και να ενημερώσει τη Βουλή και τους αρμόδιους φορείς για τις τελικές του θέσεις επί του εγγράφου με τις εισηγήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που αφορούν και θέματα παιδείας.

Σε δηλώσεις του μετά από τη συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, ο κ. Καυκαλιάς είπε πως το κόμμα του σημειώνει ότι επί της διαδικασίας δεν υπήρξε η σωστή ενημέρωση των μελών της Επιτροπής, προσθέτοντας πως οι αναφορές που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα από το Υπουργείο και τον αρμόδιο Υπουργό δεν επιβεβαιώθηκαν.

"Μιλάμε για ένα έγγραφο, το οποίο έχει κατατεθεί στις 10 Μαρτίου και πάνω σε αυτό περιστρέφεται η όλη συζήτηση. Επί της ουσίας επιβεβαιώνονται δυστυχώς οι ανησυχίες μας σε ό,τι αφορά τις προτάσεις που περιλαμβάνονται στο συγκεκριμένο έγγραφο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και στη δική μας την αντίληψη αποτελούν εξοντωτικές πολιτικές, που αποτελούν μαχαιριά για την παιδεία μας και στην ανάπτυξη της οικονομίας μας", είπε.

Κάλεσε το Υπουργείο Παιδείας να ανοίξει τα χαρτιά του και να ενημερώσει τη Βουλή και τους αρμόδιους φορείς για τις τελικές τους θέσεις επί του εγγράφου, αλλά και για τις προθέσεις του Υπουργείου σε ό,τι αφορά μια σειρά από άλλα ζητήματα που απειλούν, όπως είπε, τη λειτουργία των σχολείων, την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και τον επαναδιορισμό των 500 συμβασιούχων την επόμενη χρονιά.     

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας της Επιτροπής Παιδείας συζητήθηκε και το θέμα της πρόσφατης απόφασης της κυβέρνησης για κλείσιμο σχολείων σε κοινότητες της υπάιθρου.

Ο κ. Καυκαλιάς είπε ότι "πρέπει να βρούμε τις ισορροπίες ανάμεσα στην εκπαιδευτική διάσταση του θέματος και της ανάγκης στήριξης των κοινοτήτων και των κατοίκων τους".

Κάλεσε τον Υπουργό Παιδείας να επανεξετάσει τα δεδομένα και να λάβει στο τέλος τις πιο σωστές, υπό τις περιστάσεις, αποφάσεις, που δεν θα επιτρέπουν τη θυματοποίηση κανενός παιδιού της υπαίθρου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










302