Ο Έλληνας Υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε ότι καμμία θέση εκπαιδευτικού δεν κινδυνεύει


Τη διαβεβαίωση ότι καμιά θέση εκπαιδευτικού δεν κινδυνεύει, έδωσε ο Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, σε συνάντηση που είχαν την Πέμπτη.

"Θέλω να διαβεβαιώσω το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας με τον πλέον ρητό και κατηγορηματικό τρόπο ότι καμία θέση εκπαιδευτικού δεν κινδυνεύει. Αυτή ήταν, άλλωστε, και η απόφαση του Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης την 23η Ιουλίου", δήλωσε ο Υπουργός, ο οποίος ταυτόχρονα πρόσθεσε ότι "η διαδικασία των μετατάξεων, με την οποία θα καλυφθούν κενά από πλεονάζοντες, εξελίσσεται ομαλά και θα ληφθούν υπόψη και οι προτιμήσεις των εκπαιδευτικών".


Αναφορικά με το θέμα της διαθεσιμότητας, ο κ. Αρβανιτόπουλος ανέφερε ότι "έχει ληφθεί μέριμνα, ώστε αυτοί που έχουν να κάνουν με επαγγέλματα υγείας και αυτό είναι περίπου το 60% του αριθμού, να απορροφηθούν από Οργανισμούς του Υπουργείου Υγείας" και παράλληλα "γίνεται μεγάλη προσπάθεια, ούτως ώστε και οι υπόλοιποι να απορροφηθούν από άλλους Οργανισμούς του Δημοσίου και Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας που σχετίζονται με την κατάρτιση".

Ο υπουργός σε δηλώσεις του ανέφερε επίσης ότι "επειδή η ελληνική οικογένεια σηκώνει αρκετά βάρη και περνάει δυσκολίες, το τελευταίο που πρέπει να κάνουμε είναι να προσθέτουμε βάρη, αγωνίες και ανασφάλεια, ιδίως όσον αφορά στο εκπαιδευτικό σύστημα».

Πρόσθεσε ότι «μέριμνα όλων και ιδιαίτερα ημών, πρέπει να είναι -και είναι- η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του εκπαιδευτικού συστήματος», συνέχισε αναφέροντας ότι «αυτό σημαίνει ότι τα σχολεία μας, τα πανεπιστήμιά μας θα είναι ανοιχτά, οι εκπαιδευτικοί θα είναι στη θέση τους, τα βιβλία στη θέση τους και η ελληνική οικογένεια δεν θα έχει κανένα άγχος και καμία αγωνία".
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter

46