Ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης βραβεύτηκε από τη διεθνή Ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών στο Παρίσι


Η διεθνής ανεξάρτητη Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών - Arts Sciences Lettres βράβευσε σε ειδική τελετή που έγινε στο Παρίσι, στις 14 Ιουνίου, τον Κύπριο επιστήμονα και λογοτέχνη δρα Ιωσήφ Ιωσηφίδη με το επίχρυσο μετάλλιο για το τρίπτυχο της προσφοράς του στον τομέα της Επιστήμης Γραμμάτων και Τεχνών.  

Ο δρ Ιωσηφίδης είναι συγγραφέας επιστημονικών συγγραμμάτων και μελετών στον τομέα των οικονομικών και μαθηματικών και διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της Ακαδημίας Επιστημών Κύπρου.

Ως λογοτέχνης και ποιητής έχει δημοσιεύσει πέντε ποιητικές συλλογές, είναι μεταφραστής τεσσάρων ανθολογιών, (Τουρκοκύπριοι, Νερούδα, Ποίηση Πολωνών, Ποίηση Ρώσων) και θεατρικός συγγραφέας. Επίσης, στον τομέα της μουσικής διαπρέπει ως Μπάσος, βασικός Χορωδός του Εθνικού Ωδείου Κύπρου.

Τον βραβευθέντα παρουσίασε η κα Αγγέλα Μίκαλλου – Jourdan , Πολιτιστική Σύμβουλος της Ακαδημίας Arts Sciences Lettres στο Παρίσι η οποία, στην προσφώνηση της τόνισε ότι με τη βράβευση αυτή τιμώνται ταυτόχρονα ανώνυμοι άνθρωποι του πνεύματος, ο πολιτισμός της Κύπρου και παγκόσμιος πολιτισμός.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










200