Ο Μπαμπινιώτης κύριος ομιλητής στα εγκαίνια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πάφου


ΠΑΦΟΣ (PAIDEIA-NEWS)- Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται εδώ και ένα χρόνο  οι εργασίες για την ανακαίνιση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πάφου που ολοκληρώνονται εντός των ημερών. Τα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί για τις 4 Δεκεμβρίου στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, με κύριο ομιλητή το γνωστό  καθηγητή Γιώργο Μπαμπινιώτη το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί  με τη σωστή χρήση της ελληνικής  γλώσσας.

 Η επαναλειτουργία της δημοτικής βιβλιοθήκης και η επανάκτηση της παλιάς της αίγλης αποτελούσε υποχρέωση του Δήμου Πάφου μετά από πολλά χρόνια  μαρασμού και αφού οι επισκέψεις έφθασαν σε μηδαμινά ποσοστά.

Το νεοκλασικό κτίριο που ανεγέρθηκε την δεκαετία του 1940 με πρωτοβουλία του φιλοπρόοδου δημάρχου Χριστόδουλου Γαλατόπουλου αποτελούσε πάντοτε ένα ξεχωριστό στολίδι για την πόλη της Πάφου  και μέρος της πολιτιστικής  και πνευματικής της ταυτότητας.

Τη συμφωνία για ανακαίνιση, αναδιοργάνωση και επαναδραστηριοποίηση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πάφου, που ένθερμα υποστήριξε το Πανεπιστήμιο Κύπρου, υπέγραψαν  τον Νοέμβριο του 2014 η Κυπριακή  Ένωση Βιβλιοθηκονόμων – Επιστημόνων Πληροφόρησης (ΚΕΒΕΠ)  και ο Δήμος Πάφου.

Με βάση τη συμφωνία το έργο έχει ολοκληρωθεί εντός των  καθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων και έτσι το 2017 όταν η Πάφος θα είναι πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης θα στολίζεται από  μια σύγχρονη και λειτουργική βιβλιοθήκη.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










187