O Ομήρου απένειμε τιμητική πλακέτα σε μαθητές του Λυκείου Αποστόλου Λουκά Κολοσσίου


Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων την σήμερα Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016, στις 9.00 π.μ., ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ . Γιαννάκης Λ. Ομήρου απένειμε τιμητική πλακέτα και διπλώματα στους μαθητές του Λυκείου Αποστόλου Λουκά Κολοσσίου οι οποίοι δημιούργησαν το γλυπτό έργο «Μετανάστες», καθώς και στην καθηγήτριά τους κ. Πόπη Νικολάου που είχε την εποπτεία και καθοδήγησή τους στην κατασκευή του έργου.

Το γλυπτό απέσπασε το πρώτο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό τέχνης για νέους «2016 Saatchi Gallery-Deutsche Bank Art Prize», που έγινε στο Λονδίνο και στον οποίο έλαβαν μέρος συνολικά είκοσι δύο χιλιάδες έργα από πενήντα τέσσερις χώρες.

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Βουλής συγχάρηκε τους μαθητές και την καθηγήτριά τους, τόσο για την πρωτοβουλία τους να αναδείξουν το τόσο ευαίσθητο και επίκαιρο θέμα της αγωνιώδους προσπάθειας των προσφύγων για εξεύρεση μιας καλύτερης ζωής όσο και για την πολύ τιμητική διεθνή βράβευσή τους, αναφέροντας χαρακτηριστικά «πρωτοβουλίες όπως η δική σας είναι ακριβώς υπόμνηση του χρέους όλων μας, ως Ευρωπαίων, να μοιραστούμε τις ευθύνες για την επιτυχή ανθρωπιστική αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










215